Monday , June 17 2024

Circulatia pe strada Nicolae Balcescu va fi blocata p=na la finalizarea sensului giratoriu de la McDonald’s

Strada va fi l\rgit\ pentru ca, odat\ cu finalizarea sensului giratoriu, s\ se poat\ circula pe ambele sensuri f\r\ a fi probleme [i, totodat\, accesul `n [i din parcarea subteran\ s\ nu fie afectat n primarul Ion Lungu a declarat c\ spera ca lucr\rile s\ `nceap\ `n aceast\ s\pt\m=n\ [i s\ fie finalizate pe la mijlocul lunii mai
Demararea lucr\rilor de reabilitare a str\zii Nicolae B\lcescu `n vederea amenaj\rii unui sens giratoriu la intersec]ia cu strada Ana Ip\tescu va `ncepe din aceast\ s\pt\m=n\. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anun]at c\ sper\ ca p=n\ la data de 15 mai s\ fie finalizate lucr\rile de amenajare a sensului giratoriu respectiv, dar a precizat c\, odat\ cu `nceperea lucr\rilor, por]iunea din strada Nicolae B\lcescu de la intersec]ia cu strada Ana Ip\tescu [i p=n\ la intersec]ia cu strada Meseria[ilor [i Ciprian Porumbescu, va fi `nchis\.
„Am avut discu]ii cu cei implica]i [i probabil se va `nchide strada Nicolae B\lcescu, lucr\rile urm=nd a fi finalizate undeva `n jurul datei de 15 mai. Vom merge pe ideea de a face sensul giratoriu [i strada Nicolae B\lcescu `n aceast\ perioad\ pentru c\, altfel, risc\m s\ `ncepem lucr\rile mai t=rziu, pe perioada de var\, c=nd vin „italienii” acas\ [i ora[ul este [i mai aglomerat. Sper\m `ns\ ca p=n\ la data de 15 mai s\ termin\m aceste lucr\ri”, a declarat primarul Ion Lungu. El a precizat c\ a avut discu]ii `n acest sens cu reprezentan]ii Poli]iei Rutiere [i, `n aceste zile, urmeaz\ a se mai clarifica unele aspecte legate de `nceperea efectiv\ a lucr\rilor, graficul acestora [i perioada `n care va fi `ntrerupt\ circula]ia `n centrul Sucevei pentru a se amenaja un sens giratoriu. Totodat\, primarul a dat asigur\ri c\ lucr\rile la amenajarea sensului giratoriu vor fi f\cute, cu prec\dere, dup\ amiaz\ [i chiar pe timp de noapte, `n `ncercarea de a perturba c=t mai pu]in traficul rutier.
~ntrebat cu privire la data exact\ la care vor `ncepe lucr\rile, Ion Lungu a r\spuns c\ se dore[te ca `n aceast\ s\pt\m=n\ s\ demareze [i, `n acela[i timp, s\ se `nchid\ strada respectiv\ pentru a fi l\rgit\ de a[a manier\ `nc=t s\ se poat\ circula pe ambele sensuri, dar a spus c\ data exact\ va fi comunicat\ mass-mediei dup\ ultimele discu]ii pe care le va avea cu Poli]ia Rutier\, cu proiectantul [i cu firma de construc]ie. Construc]ia sensului giratoriu de la McDonald’s a fost prev\zut\ `n proiectul privind amenajarea a dou\ parc\ri subterane `n centrul Sucevei, pentru asigurarea accesului din strada principal\ `n interiorul unei parc\ri de peste o sut\ de locuri.
Ini]ial, s-a dorit ca dup\ darea `n folosin]\ a parc\rii [i finalizarea amenaj\rii sensului giratoriu s\ se circule pe strada Nicolae B\lcescu doar pe un singur sens. Pe de alt\ parte, `n contextul `n care strada urmeaz\ s\ se l\rgeasc\ de-a lungul por]iunii unde va fi amenajat\ parcarea, Ion Lungu a insistat s\ se ia `n considerare ca traficul rutier s\ se desf\[oare tot pe dou\ sensuri, motiv pentru care a fost necesar\ o reanalizare a detaliilor tehnice privind amenajarea sensului giratoriu.
Men]ion\m c\ la parcajele rutiere subterane ce se amenajeaz\ `n centrul Sucevei s-au terminat de turnat [apele pentru hidroizola]ie la BCA [i se lucreaz\ `n continuare la rampele de acces `n cele dou\ parcaje. De asemenea, `n aceast\ s\pt\m=n\ vor continua lucr\rile la partea de tencuieli [i de finisaje interioare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Tinerii voluntari ATOS pe Via Transilvanica, de la Mănăstirea Putna spre Mănăstirea Sucevița (FOTO)

Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) este părinte adoptiv al Viei Transilvanica, tronsonul de la Mănăstirea …