Saturday , May 18 2024

Primaria Suceava va da ajutoare de 136.500 de lei pentru sinistratii din Itcani

~n urma inunda]iei accidentale din cartierul I]cani, 59 de familii au fost afectate de ape, iar Prim\ria Suceava s-a angajat c\ va acorda ajutoare financiare fiec\reia, `n func]ie de datele rezultate `n urma unor anchete sociale. Primarul Ion Lungu a declarat, ieri, c\ anchetele sociale au fost finalizate, iar o parte din cele 59 de familii afectate de ape a renun]at la ajutoare deoarece pagubele au fost minime, apa intr=nd doar pu]in `n gr\din\, iar o alt\ parte nu va primi ajutoare pentru c\ nu sunt clarificate o serie de raporturi juridice cu privire la beneficiari, proprietari [i chiria[i, edilul [ef al Sucevei spun=nd c\ de]in\torii imobilelor erau din alte jude]e sau pleca]i din ]ar\.
Astfel, 50 din cele 59 de familii din cartierul sucevean I]cani ale c\ror case au fost inundate pe 7 septembrie din vina angaja]ilor Sistemului de Gospod\rire a Apelor (SGA) vor beneficia de ajutoare b\ne[ti de la bugetul local. Ajutoarele vor fi cuprinse `ntre 1.500 de lei [i 5.000 de lei, iar valoarea total\ este de 136.500 de lei, proiectul de hot\r=re privind acordarea banilor urm=nd a fi pus pe ordinea de zi a [edin]ei Consiliului Local Suceava din 29 septembrie. Potrivit proiectului, trei familii vor primi c=te 5.000 de lei, 12 familii c=te 4.000, 11 familii c=te 3.000, nou\ familii c=te 2.000, iar 15 familii c=te 1.500 de lei.
Prim\ria Suceava a mai oferit sinistra]ilor din I]cani materiale de construc]ii `n valoare de 20.000 de lei, materiale provenite din sponsoriz\ri, iar primarul a ]inut s\ mul]umeasc\ pre[edintelui Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, [i prefectului Sorin Popescu pentru implicarea `n ce prive[te acordarea de sprijin material [i financiar – c=te 2.000 de lei da]i personal de Gheorghe Flutur fiec\rei familii. Totodat\, Ion Lungu a ]inut s\ precizeze c\ Prim\ria nu poate desp\gubi `n totalitate familiile afectate, `ndeosebi `n ce prive[te mobilierul sau aparatura electronic\ [i electrocasnic\, iar cei ce vor o desp\gubire mai mare trebuie s\ se adreseze vinovatului, adic\ celor de la SGA. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Marian Andronache: De ce abia acum pot fi făcute locuri de joacă în municipiul Suceava?

Firmele de salubrizare trebuie să facă an de an locuri de joacă, nu doar în …