Tuesday , May 21 2024

Suceveancă înşelată cu 1.000 de euro de un fals general NATO aflat în Afganistan

euro

Un individ care s-a recomandat a fi general american aflat în misiune în Afganistan a înşelat cu 1.000 de euro o femeie din Câmpulung Moldovenesc, căreia i-a propus, chipurile, să deschidă o afacere în România

In data de 16 ianuarie 2015 Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a primit o reclamaţie din partea Stelei C., de 61 de ani, din localitate, cum că a fost înşelată pe internet de către un individ necunoscut cu suma de 1.000 de euro. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că, în urmă cu circa o lună de zile, reclamanta s-a împrietenit pe internet cu un american care s-a dat drept militar NATO aflat în misiune în Afganistan, cu care a stabilit să deschidă o afacere pe teritoriul României.
Astfel, pe 11 ianuarie a.c., femeia a fost contactată de un aşa zis diplomat NATO care i-a spus că a fost delegat de generalul NATO aflat în Afganistan pentru a aduce o servietă de bani în România. Acesta i-a cerut câmpulungencei suma de 1.000 de euro, pentru a obţine unele vize la vama, spunându-i că se afla în acel moment în Londra. Stela C. a luat legătura cu amicul ei de pe Skype care a convins-o că totul este în regulă, aşa că pe 14 ianuarie 2015, femeia a transferat banii prin MoneyGram. Ulterior, suceveanca a fost contactată de presupusul investitor, care i-a mai cerut suma de 2.600 de euro, taxă de gabarit al bagajului, însă femeia i-a spus că nu mai are bani, dându-şi seama că a fost înşelată. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate în vederea prinderii autorului şi recuperării prejudiciului. (Constantin ZUZEAC)
 

Vezi si

Mihai Flutur: ”Cred că, în momentul de față, municipiul Suceava duce lipsă de un primar ca Lucian Harșovschi”

Mihai Flutur, unul dintre cei mai cunoscuți candidați de pe lista Partidului Național Liberal pentru …