Friday , May 10 2024

Ministrul Elena Udrea va semna contracte de modernizare a infrastructurii în Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului

N ministrul Dezvolt\rii Regionale [i Turismului, Elena Udrea, va semna, duminic\, cu primarii din Câmpulung Moldovenesc [i Gura Humorului mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii urbane [i de introducere a unor sisteme de supraveghere, în valoare total\ de opt milioane de euro

Pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, a anun]at, joi, la Câmpulung Moldovenesc, c\ ministrul Dezvolt\rii Regionale [i Turismului, Elena Udrea, va semna, duminic\, la Gura Humorului, proiecte în valoare de aproximativ opt milioane de euro, promovate prin POR de municipiul Câmpulung Moldovenesc [i ora[ul Gura Humorului.
El a spus c\, totodat\, Elena Udrea va participa [i la ac]iuni cuprinse în proiectul de promovare turistic\ “Cr\ciun în Bucovina” finan]at prin POR.
Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin {erban, a declarat c\ va semna dou\ proiecte, din care unul, în valoare de 5,3 milioane de euro, prevede modernizarea infrastructurii urbane din Câmpulung Moldovenesc, iar cel de-al doilea, în valoare de 110.000 de euro, prevede introducerea unui sistem de supraveghere în vederea cre[terii siguran]ei publice [i prevenirii criminalit\]ii.
El a ar\tat c\ prin proiectul de modernizare a infrastructurii urbane vor fi derulate lucr\ri de refacere a tuturor str\zilor din zona central\ [i din cartierele Stadion [i Bodea, vor fi amenajate trotuare, piste pentru biciclete, precum [i spa]ii verzi. „În prim\vara anului viitor, când ora[ul împline[te [ase sute de ani de atestare documentar\, vor fi începute lucr\rile”, a mai spus primarul Gabriel {erban.
Primarul ora[ului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat c\ va semna dou\ proiecte însumând 2,8 milioane de euro. El a ar\tat c\ un proiect, în valoare de 500.000 de euro, prevede instalarea unei monitoriz\ri video în ora[, iar cel de-al doilea, de 2,3 milioane de euro, prevede modernizarea unui num\r de 17 str\zi din ora[. Referindu-se la acest aspect, pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat c\ sunt anumite aspecte de discutat `n ce prive[te lucr\rile din zona parc\rii de la catedrala din Gura Humorului, `ns\ [i-a exprimat speran]a c\ [i acestea vor fi clarificate c=t mai cur=nd posibil. (O.S.)

Vezi si

CNAIR pregătește reabilitarea drumului de la Suceava până la noul pod de la Zvoriștea

19 kilometri din drumul național care leagă Suceava de Dorohoi vor fi reabilitați, dar vestea …