Friday , May 24 2024

CNAIR pregătește reabilitarea drumului de la Suceava până la noul pod de la Zvoriștea

19 kilometri din drumul național care leagă Suceava de Dorohoi vor fi reabilitați, dar vestea proastă este că nu din acest an.  În 2024 Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are fonduri doar pentru realizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru porțiunea de la ieșirea din Suceava până aproape de podul peste râul Siret.

Având în vedere însă că lucrările de realizare a unui nou pod peste Siret sunt destul de complicate și necesitatea unui nou pod era de mult timp vehiculată, CNAIR a început cu aceasta pentru ca mai târziu să organizeze o licitație pentru reabilitarea DN 29A de la km 4+207 până la km 23+010. Valoarea totală estimată de CNAIR pentru DALI-ul necesar în prealabil licitației de proiectare și execuție este de 1.220.225,01 lei, fără TVA.

Licitația pentru DALI va avea loc în 31 mai iar contractul va fi atribuit pe baza criteriului „cel mai bun raport calitatepreț” unde componenta financiară reprezintă doar 40% din punctaj. Durata estimată a contractului este de 6 luni, însă în ce măsură va fi atribuit contractul până la final de iunie și în ce măsură până la sfârșit de an va fi gata DALI-ul, cu aprobarea necesară în CTE-ul CNAIR și al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii rămâne de văzut.

Dacă aceste două condiții sunt întrunite, este posibil ca să fie organizată în 2025 o licitație pentru proiectare și execuția lucrărilor de reabilitare – nu și de modernizare – a drumului național respectiv. În caz contrar, nu este exclus scenariul ca abia în 2026 să fie demarate lucrările la drumul respectiv, adică atunci când, într-un caz fericit, lucrările la noul pod de la Zvoriștea – situat pe DN 29A la km. 22+859 – vor fi într-un stadiu avansat. (D.P.)

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …