Tuesday , October 4 2022

Dieta cu vată provoacă PANICĂ în SUA. Efectele devastatoare, ignorate de vedete

dieta vata

Dieta cu vată este cea mai recentă tendinţă prezentă în rândul tinerilor din Statele Unite care vor să slăbească, în special în rândul fotomodelelor, provocând îngrijorarea părinţilor şi medicilor, care avertizează populaţia privind pericolele de sănătate la care se expun cei care practică această dietă.
Deşi se speculează că numărul adolescenţilor care ar urma acest regim periculos nu ar fi atât de mare, un reportaj care a arătat tineri în timp ce înghit bucăţi de vată pentru a slăbi a suscitat îngrijorare în Statele Unite.
Vestea despre această dietă s-ar fi răspândit după ce fiica de 23 de ani a actorului Eddy Murphy, Bria, a spus că a văzut fotomodele înghiţind vată înmuiată în suc pentru a rămâne slabe.
“Înţeleg că sunt multe fotomodele şi celebrităţi care încearcă acest lucru şi sunt sigur că tinerele vor să imite femeile şi siluetele lor”, a declarat un doctor citat de site-ul King5.com, explicând de ce se consideră că această dietă este eficientă: “Pentru că vata nu este digestibilă şi are, într-o oarecare măsură, efect de burete, oferă, probabil, senzaţia iniţială că stomacul este plin”.
Potrivit Mediafax, urmarea unei diete atât de periculoase prezintă riscuri multiple pentru sănătate, cum ar fi înecarea, malnutriţia sau blocarea intenstinelor prin crearea unui bezoar (agregat de substanţe nedigestibile care stagnează în tubul digestiv).
Potrivit cotidianului Daily Mail, care citează un medic-şef al Centrului de recuperare din afecţiuni de nutriţie din Denver, “nimic bun nu poate ieşi din asta. Absolut nimic. Cea mai comună cauză a bezoarelor este înghiţirea de substanţe nedigestibile cum ar fi părul sau prea multe fibre vegetale. Bucăţile de vată ar putea cu siguranţă crea probleme similare”.
De asemenea, persoanele care încearcă sau vor să încerce această dietă trebuie să fie conştiente de faptul că substanţa pe care o înghit nu este tocmai vată din bumbac. Brandi Koshie, managing editor la site-ul Diets in Review, a spus pentru ABC News că preocuparea ei cea mai mare este că cele mai multe pachete de vată care se găsesc în comerţ nu conţin de fapt bumbac, ci fibre din poliester înălbite cu clor şi umplute cu chimicale.

Vezi si

Actrița amerindiană care a refuzat un Oscar în numele lui Marlon Brando a murit

Sacheen Littlefeather, actrița militantă amerindiană care, în 1973, a fost huiduită pe scenă după ce …