Wednesday , May 22 2024

Un nou volum al poetului sucevean Doru Mihai Mateiciuc va fi lansat vineri la Biblioteca Bucovinei

Vineri, 10 mai 2024, la ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” va avea loc lansarea volumului ”Poetul cu patru nume”, al poetului sucevean Doru Mihai Mateiciuc. 

Prezentarea volumului va fi făcută de Elena-Brândușa Steiciuc, prof. Mircea A Diaconu și Alexandru Ovidiu Vintilă, iar amfitrion al întâlnirii va fi Gheorghe Gabriel-Cărăbuș, managerul Bibliotecii Bucovinei.

Doru Mihai Mateiciuc (n. 1961) a debutat în anii optzeci, publicându-și primele poeme în volumul colectiv Prier, la editura Cartea Românească.

A mai publicat volumele Rafee (Timpul, Iaşi, 2014), Iluizia (Limes, Cluj, 2015), La pluie sur le sable brulant (Edilivre, Paris, 2017). În același an a publicat volumul Antierotica , la editura Junimea din Iaşi.

În 2018, poetul Doru Mihai Mateiciuc a fost  laureat al prestigioaselor Premii Literare «Naji Naaman» , care răsplătesc în fiecare an scriitorii din întreaga lume cei mai emancipați din punct de vedere al conținutului și stilului literar.

În 2022, volumul de poezii  The insurrection of poetry” ale poetului Doru-Mihai Mateiciuc, traduse de Raluca-Georgiana Nicolae, a fost publicat în Statele Unite de Amazon Publishing. (O.S.)

Vezi si

Weekend plin de evenimente la Iulius Mall:  Bursa Generală a Locurilor de Muncă revine cu o nouă ediție, iar copiii talentați se întâlnesc la etapa zonală a Festivalului-concurs naţional „Voinicelul”

AJOFM Suceava organizează vineri, la Iulius Mall Suceava, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un …