Sunday , February 5 2023

Iohannis se intalneste azi cu Gabriel Oprea la Cotroceni

iohannis cotroceni2

Presedintele Klaus Iohannis se intalneste in aceasta dupa-amiaza cu Gabriel Oprea, pe care Victor Ponta l-a propus premier interimar pe perioada in care acesta se afla in Turcia pentru ingrijiri medicale dupa operatia la genunchi.
Surse politice sustin ca scrisoarea prin care Ponta ii cere lui Iohannis sa il desemneze pe Oprea pentru preluarea atributiilor de prim-ministru a ajuns la Palatul Cotroceni, iar seful statului urma sa poarta discutii cu ministrul de Interne incepand cu ora 15:00.
Victor Ponta a anuntat, duminica la pranz, ca medicii de la spitalul din Istanbul au decis sa il externeze, insa va mai ramane o perioada in Turcia, cel mai probabil 28 de zile, pentru a fi tinut sub observatie dupa operatia la genunchi.
Totodata, premierul a notat ca luni ii va trimite o adresa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii va cere sa-l desemneze pe Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.
Dupa anuntul premierului, importante voci politice au acuzat ca intre Ponta si Iohannis exista un aranjament pentru numirea lui Gabriel Oprea la sefia interimara a Executivului.
Printre cei care au sustinuta ipoteza blatului presedinte-premier s-au numarat fostul sef de stat Traian Basescu, europarlamentarul Monica Macovei si Adrian Papahagi.

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …