Tuesday , May 28 2024

Iohannis a plecat de la Sibiu în Coreea de Sud cu avionul privat de lux cu care a mai călătorit în Emirate și în Africa

Iohannis a decolat din Sibiu spre Coreea de Sud cu avionul privat de lux cu care a călătorit în vizitele sale în Emiratele Arabe și turneul din Africa, anunță Boarding Pass, printr-un mesaj pe Facebook.

”Președintele României va efectua o vizită oficială în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024, potrivit informațiilor oficiale. Acesta își va începe călătoria duminică și va zbura spre Seul (Coreea de Sud) cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg. Avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023)”, este mesajul publicat de Boarding Pass.

Președintele Iohannis a stârnit anul trecut numeroase discuții și critici după turneele în Africa, America de Sud și Asia, când, conform G4Media, a epuizat banii de deplasări externe încă din iunie, iar Guvernul i-a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro.

În același timp, ministrul Apărării Angel Tîlvăr, care face parte din delegația lui Iohannis, a plecat în Coreea de Sud cu alt avion, au declarat pentru G4Media surse din Ministerul Apărării.

În 2022 și 2023, Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro, respectiv peste 8 milioane de euro. În unele călătorii, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește uneori în călătoriile oficiale.

foto: Facebook/Boarding Pass

 

Vezi si

Trei ucraineni au fost prinși de polițiștii de frontieră români după ce au trecut ilegal granița furând de la un polițist de frontieră ucrainean un pistol cu bile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat trei cetăţeni ucraineni …