Saturday , May 18 2024

Iohannis, despre decizia candidaturilor separate PNL și PSD la București: Cert nu este un mare succes al coaliției

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Coreea de Sud, a declarat că decizia coaliției PSD-PNL de a renunțat la candidatul comun la Primăria București și a avea candidați separați „nu este un mare succes”.

„Cert nu este un mare succes al coaliției, dar în rest prefer să nu comentez deciziile coaliției în materie de ales candidați și de felul în care se vor poziționa. Discuțiile în coaliție s-au purtat ieri și azi-noapte. Nu am fost acolo, ca să fiu în contact nemijlocit, am aflat rezultatele.

Important este ca această soluție de candidati separati pe București să nu ducă la niște lupte elctorale în interiorul coaliției care să se reflecte negativ în activitatea guvernamentală. Și cred că există capacitatea de a separa activitatea guvernamentală de campania electorală. Toată lumea își amintește că crearea acestei coaliții a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern cu o stabilitate majoră în parlament pentru a trece România prin toate crizele. Ceea ce s-a întâmplat, deci obiectivul a fost atins, dar cred că are potențial această coaliție în viitor. Acum, în toiul campaniilor electorale, va fi mai complicat de a menține încrederea la cote maxime.

N-aș vrea să speculez despre șansele unui candidat sau altui candidat. Nu m-am implicat nici acum, nici înainte în deciziile din coaliție pe candidați, dar la sfârșitul negocierilor am fost informat. Nu am fost consultat, pentru că nu am dorit să mă implic în aceste discuții.”

Președintele a mai fost întrebat de jurnaliști dacă este de părere că Sebastian Burduja sau Gabriela Firea au mai multe șanse decât Cîrstoiu în competiția cu Nicușor Dan. „Nu vreau să dau calificative, dar cred că domnul ministru Burduja este un candidat redutabil”, a replicat Iohannis.

Vezi si

Patru traficanți care vindeau droguri în Neamț, Suceava, Botoșani și Iași, reținuți de DIICOT

Patru traficanți care din 2023 până în prezent au vândut canabis consumatorilor din județele Neamț, …