Saturday , December 3 2022

DNA cere aviz Parlamentului pentru urmarirea penala a lui Laszlo Borbely

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat astazi ca a sesizat Procurorul General pentru a solicita Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii necesare urmarii penale fata de ministrul Laszlo Borbely.
Conform DNA, ministrul Mediului si Padurilor este cercetat pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere, in forma continuata.
Anul trecut, procurorii DNA au facut o perchezitie intr-un imobil care apartinea unei rude a ministrului Laszlo Borbely, intr-un dosar in care se faceau cercetari privind un presupus trafic de influenta. Astfel, procurorii au cercetat atribuirea unor contracte de lucrari ale ANAR catre o firma din Negresti Oas.
Potrivit DNA, ministrul mediului, Laszlo Borbely, ar fi beneficiat de serviciile unei firme, care s-a ocupat de amenajarea unei locuinte, in valoare de 20.000 €. In schimb, ministrul si-ar fi folosit influenta pentru atribuirea unor contracte de lucrari firmei respective. Firma este din Negresti Oas, iar contractele care au fost atribuite sunt de la Administratia Nationala “Apele Romane”.
Dupa aceasta perchezitie, procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a acuzat presiuni politice in dosarul in care apare numele sefului de la Mediu. Reactia a venit dupa ce conducerea UDMR si-a exprimat sprijinul pentru Borbely si a cerut o ancheta a Procurorului General, din cauza unor pretinse “scurgeri de informatii”.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …