Saturday , April 13 2024

Un puștan de 17 de ani din Milișăuți a furat două mașini în Suceava, fiind prins după o urmărire prin centrul orașului

În cursul zilei de miercuri, la nivelul Poliției Municipiului Suceava au fost sesizate două furturi de auto, în jurul orei 17:45 reușindu-se prinderea în flagrant a autorului după o urmărire în trafic cu autospeciala și ulterior, urmărire pedestră.

În jurul orei 12:15,  un bărbat a sesizat faptul că a lăsat aututurismul parcat în apropierea unui local public din cartierul Obcini, municipiul Suceava, neasigurat și cu cheile în contact, iar la revenire a constatat că autoturismul a fost sustras. Ulterior, în jurul orei 17:15, un alt bărbat a sesizat faptul că a lăsat pentru scurt timp mașina pe care o are în exploatare la o unitate tip fast-food de pe strada Curtea Domnească din municipiul Suceava, de asemenea neasigurată și cu cheile în contact, la revenire observând cum autorismul s-a pus în mișcare în viteză, fără a avea timp sau posibilitatea să intervină.

Au fost alertate prin stație toate echipajele din serviciu, fiind stabilite puncte de interceptare prin structura de ordine publică și echipaje de urmărire din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava. La scurt timp vehiculul sustras a fost reperat pe  în zona centrală a municipiului, un echipaj rutier reușind blocarea acestuia în fața Primăriei Suceava. În acel moment, șoferul a coborât din autoturism și a fugit prin curțile unor imobile și prin zona campusului universitar, fiind însă urmărit pedestru de către polițiști.

Atât polițiștii rutieri, cât și cei de ordine publică s-au coordonat permanent prin stațiile de emisie recepție, fiind monitorizată direcția de deplasare și asigurându-se blocarea tuturor căilor de acces, astfel încât după circa 800 metri s-a reușit imobilizarea fugarului și încătușarea sa în condiții de maximă siguranță, fără incidente.

Polițiștii au efectuat somații verbale, însă nu au scos armamentul din toc și nu s-au gândit niciun moment să utilizeze armamentul, întrucât silueta fugarului indica posibilitatea ca acesta să fie minor, iar zonele în care s-au desfășurat activitățile erau intens populate la acel moment.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, stabilindu-se că are 17 ani și este din Milișăuți. Evident, nu este posesor de permis de conducere și, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și furt calificat, urmând a se dispune măsuri procesuale, după consultarea procurorului de caz.

”Modul gradual, echilibrat și profesionist de intervenție din partea polițiștilor a dus la evitarea unei potențiale tragedii, situația prezentând un risc deosebit atât pentru minorul implicat, cât și pentru alți cetățeni. Atragem încă o dată atenția asupra problematicii delicventei juvenile și rolului familiei în conștientizarea de către minori a consecințelor în plan juridic și personal asociate comportamentului de tip delictual”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Ioan Stan, reales președinte al PSD Suceava. Ciolacu: Nea Stane, rupe-i!

Vineri, la Conferința Județeană de alegeri PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a fost reales, în …