Saturday , April 27 2024

Tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava, avizat de CNAIR. Flutur: De aici încolo este o certitudine că A7 va lega Suceava de București

Consiliul Tehnico-Economic (CTE) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat vineri, 16 februarie, studiul de fezabilitate pentru tronsonul Pașcani – Suceava din autostrada A7.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că este o zi istorică și a arătat că, în sfârșit, după nenumărate intervenții și eforturi, a devenit o certitudine că Autostrada A7 va lega Suceava de Capitala țării.
”Așa cum anunțam acum câteva zile, pe ordinea de zi la CNAIR a fost avizat tronsonul de Autostradă A7 Pașcani Suceava. Astăzi este o zi istorică, devine sută la sută certitudine că A7  va lega Suceava de București. Pentru mine nu mai contează cine va mai vorbi de acest proiect, pentru mine este o datorie împlinită. M-am suflecat, mi-am luat cizme, mi-am luat cravată, m-am dus în șantiere, m-am dus la București, m-am întors în politica de la vârf să introduc în programul de guvernare ca prioritate  autostrada Pașcani – Suceava. M-am întâlnit de zeci de ori cu proiectanții implicați în acest proiect, am suportat înțepături și critici, am înghițit multe nedreptăți și neadevăruri, dar triumfă pragmatismul. De aici încolo Autostrada Pașcani – Suceava e o certitudine”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a precizat că Autostrada Paşcani – Suceava, parte a A7 (Autostrada Moldovei), va avea o lungime de aproximativ 62 de km şi o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA).

“Autostrada va fi împărţită în două loturi, iar contractele pentru construcţia acestora (finanţate din PT 2021- 2027) vor fi licitate independent: Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roşcani cu descărcare în DJ 208C; Lotul 2 (28,97 km): Nodul Rutier Aeroport şi Drum de legătură DN29 şi aeroport. Aceasta nouă autostradă va tranzita judeţul Iaşi (12,3 km), judeţul Botoşani (6,5 km) şi judeţul Suceava (43,17 km)”, a explicat Grindeanu.

În acelaşi timp, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a adăugat, într-o postare pe Facebook, că pe traseul care va tranzita judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava vor fi construite; 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, opt parcări, două Centre de Întreţinere şi Coordonare, precum şi cinci noduri rutiere – Tătăruşi – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roşcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum acces DN29 şi drum acces aeroport).

Reprezentantul companiei de drumuri a adăugat că traseul autostrăzii Paşcani – Suceava va începe din nord-vestul municipiului Paşcani (km 77+393 al autostrăzii A7 şi se va desfăşura până în estul municipiului Suceava, în proximitatea Aeroportului Internaţional Suceava, unde se conectează cu viitorul tronson de drum de mare viteză (Suceava-Siret), care va face legătura şi cu Punctul de Trecere a Frontierei Siret.  (O.S.)

Vezi si

Locuitorii de pe mai multe străzi din zona centrală a Sucevei nu vor avea luni apă la robinete

ACET SA, operatorul sucevean al rețelelor de apă și canalizare, a anunțat că, în vederea …

One comment

  1. Nea Flutur,fa ceva la Izvoarele Sucevei,rezolva asfaltarea la Bobeica, drumul e praf,îți sare proteza din gura.