Saturday , May 18 2024

Tânăr extrem de beat care conducea haotic prin Rădăuți, prins de polițiști după o urmărire în toiul nopții (VIDEO)

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, I.P.J. Suceava, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență a municipiului Rădăuți au observat un autoturism care circula haotic pe str. Piața Unirii, punând în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice, moment în care conducătorul autoturismului nu s-a conformat și a demarat în trombă, continuându-și deplasarea.

Echipajul de poliție a trecut la urmărirea autoturismului pe strada Piața Unirii, ulterior pe strada Ion Nistor și pe strada Dimitrie Onciul, unde s-a alăturat și echipajul de poliție rutieră, vehiculul urmărit continuând să circule haotic, fără a se sinchisi de semnalele de oprire ale polițiștilor.

Echipajele de poliție aflate în urmărirea autoturismului în cauză au comunicat în permanență cu ajutorul stațiilor de comunicație, fiind transmise în dinamică date privind traseul de deplasare și elementele de risc, pentru a fi informat personalul de serviciu și pentru a poziționa strategic celelalte echipaje aflate în teren.
Totodată, la ieșirile din municipiul Rădăuți, în locații care permiteau amplasarea în condiții de siguranță a dispozitivelor de oprire forțată tip Spike, au fost poziționate echipaje care au relaționat în permanență cu polițiștii aflați în urmărire.

În timpul urmăririi, cunoscând traseele de deplasare din zona urbană, polițiștii au reușit să direcționeze vehiculul urmărit către o stradă fără ieșire, reușind blocarea acestuia pe strada Splaiul Topliței, fără incidente.
Pe parcursul urmăririi, polițiștii au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă nu au utilizat armamentul din dotare, evaluând obiectiv riscurile asociate prin prisma zonei urbane în care s-a derulat urmărirea.

După blocarea autoturismului pe strada Splaiul Topliței, polițiștii au extras din autoturism șoferul și alți  doi bărbați, pasageri, aflați pe locurile dreapta față, respectiv dreapta spate.

Utilizând aplicația E-DAC, polițiștii au procedat la legitimarea persoanelor și verificarea autoturismului condus. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 21 de ani din orașul Milișăuți, pasagerii fiind doi tineri de 20 și 22 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind pozitiv, rezultând o alcoolemie de 1,03 mg/l. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul de detectare a substanțelor interzise, rezultatul fiind negativ. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a fi aplicate și sancțiuni contravenționale pentru abaterile rutiere săvârșite. (O.S.)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …