Saturday , May 18 2024

Universitatea `si apara locul pe podium, `n direct la Digi Sport

Echipa sucevean\ prime[te duminic\, cu `ncepere de la orele 11.00, `n sala LPS, vizita celor HC Cara[ Severin, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a XVII-a din cadrul Ligii Na]ionale de handbal masculin n “`nt=lnim o contracandidat\ la cupele europene, dar sper\m s\ trecem peste oboseala acumulat\ `n ultimele zile [i sa lu\m cele dou\ puncte”, a declarat interul Florin Acatrinei n “studen]ii” a[teapt\ cu sufletul la gur\ achitarea salariilor restante pe ultimele trei luni de zile

Universitatea Suceava prime[te m=ine, cu `ncepere de la orele 11.00, `n sala LPS, vizita forma]iei HC Cara[ Severin, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a XVII-a a Ligii Na]ionale de handbal masculin [i care va fi transmis `n direct de postul de televiziune Digi Sport 2.
Ajuns\ pe locul al 3-lea `n clasament, gra]ie [irului de [ase victorii consecutive `nregistrate `n ultima perioad\, trupa preg\tit\ de Leonard Bibirig vrea s\-[i apere pozi]ie de pe podium printr-o victorie `n fa]a grup\rii b\n\]ene. “Cred c\ vom c=[tiga [i vom reu[i s\ termin\m pe un loc c=t mai bun, pentru a demonstra c\ rezultatul de anul trecut nu a fost doar o `nt=mplare. Este un meci `n care ne temem unii de al]ii, ei de noi, noi de ei. Am sc\pat deja de o mare parte din oboseala acumulat\ `n ultimele zile, iar p=n\ la ora meciului cred c\ o s\ fim cu to]ii `n forma maxim\, astfel `nc=t s\ nu facem vreun pas gre[it pentru c\ ar fi de r\u augur pentru noi. Acest meci ne ofer\ [ansa s\ abord\m un loc de cup\ european\, chiar unul pe podium”, a declarat golgheterul echipei sucevene, R\zvan Gavriloaia.
La r=ndul s\u, chiar dac\ recuno[te ca vor `nt=lni un adversar experimentat, Adi Mitrea consider\ c\ printr-o mobilizare bun\, “studen]ii” `[i pot adjudeca cele dou\ puncte. “~nt=lnim o echip\ extrem de bun\, cu juc\tori experimenta]i, pe care o [tim foarte bine. Nu ne r\m=ne dec=t s\ ne mobiliz\m foarte bine la ora meciului [i s\ ob]inem cele dou\ puncte de care avem nevoie”, a spus Adi Mitrea.
Florin Acatrinei sper\ ca “alb-alba[trii” s\ nu resimt\ oboseala acumulat\ dup\ turul de for]\ din ultima perioad\ [i s\-[i adauge `n cont dou\ puncte vitale `n lupta pentru cupele europene. “Ne a[teapt\ un meci foarte dificil, contra unei echipe care are `n componen]\ juc\tori cu foarte mare experien]\. ~nt=lnim o contracandidat\ la cupele europene, dar sper\m s\ trecem peste oboseala acumulat\ `n ultimele zile [i s\ lu\m cele dou\ puncte care sunt vitale pentru noi”, a declarat interul dreapta al Universit\]ii.
Colegul s\u din linia de nou\ metri, M\d\lin }u]u, sper\ ca “studen]ii” s\ le aduc\ o nou\ bucurie suporterilor la finalul confrunt\rii de m=ine. “~nt=lnim o echip\ experimentat\, dar speram ca, `n jocul de duminic\, noi s\ avem c=[tig de cauz\, s\ ob]inem victoria [i s\ aducem o nou\ bucurie suporterilor, pe care `i a[tept\m `ntr-un num\r c=t mai mare la sala. Speram s\ fim bucuro[i cu to]ii dup\ acest meci”, a spus M\d\lin }u]u, `n cadrul conferin]ei de pres\ de ieri.
Partida de m=ine dintre Universitatea Suceava [i HC Cara[ Severin va fi condus\ de cuplul bucure[tean de arbitri Costin / Vicea. ~n meciul tur, “studen]ii” au fost `nvin[i `n Banat, cu scorul de 22-26.

Programul etapei a XVII-a:

Politehnica Timi[oara – Potaisa Turda
{tiin]a Bac\u – Steaua Bucure[ti
CSM Ploie[ti – CSM Bucure[ti
Universitatea Suceava – HC Cara[ Severin
CSM Satu Mare – Pandurii T=rgu Jiu
Dinamo C\l\ra[i – HC Odorhei
HCM Constan]a – “U” Transilvania Cluj

~n alt\ ordine de idei, juc\torii echipei locale de handbal `nc\ a[teapt\ plata salariilor restante, “studen]ii” nefiind remunera]i de la jum\tatea lunii noiembrie a anului trecut. “~nc\ suntem `n `nt=rziere cu banii. Ni s-a comunicat c\ vom primi c=t de cur=nd o mare parte din restan]e. Le a[teptam cu sufletul la gur\. Din asta tr\im [i sper\m s\ vina c=t mai repede banii”, a precizat R\zvan Gavriloaia, referitor la situa]ia financiar\ de la CS Universitatea, care [i-a adjudecat abia `n aceast\ s\pt\m=na bugetul de 1,165 milioane de lei din partea prim\riei.
~n ceea ce prive[te Cupa Challenge, “studen]ii” spun c\ Sporting Lisabona este cel mai puternic adversar pe care `l puteau `nt=lni `n sferturile de final\ ale competi]iei. “Este cea mai tare echip\ pe care o puteam `nt=lni `n acest an `n Challenge Cup. Dac\ trecem de aceast\ dubl\, cred c\ avem [anse reale s\ ajungem p=n\ `n finala [i poate chiar s\ c=stigam trofeul”, a mai spus Gavriloaia. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Şomuz Fălticeni deschide penultima etapă din play-out

In ultima deplasare din acest sezon al Ligii a III-a, echipa antrenată de Daniel Stoica …