Friday , April 26 2024

Scandal urias în Franta: Adrian Mutu, testat ANTIDOPING, impreuna cu toata echipa Ajaccio

mutu-ajaccio

Scandal imens în fotbalul francez: Fabrizio Ravanelli, antrenorul lui AC Ajaccio, echipă la care joacă doi români, Adrian Mutu şi Ştefan Popescu, este acuzat că îşi dopează jucătorii cu creatină, un supliment care nu se află pe lista substanţelor interzise, dar care este contestat de toată lumea.

Fabrizio Ravanelli foloseste aceasta metoda, pe care a cunoscut-o atunci cand juca la Juventus. Folosirea creatinei era contestata si atunci, iar preparatorul fizic si nutritionistul de atunci ai lui Juventus lucreaza acum cu Ravanelli in Corsica.

Scandalul a fost declanasat de faptul ca opt jucatori de la Ajaccio s-au accidentat misterios, iar creatina este considerata principalul motiv pentru fragilitatea fotbalistilor. Dezvaluirea a fost facuta de L’Equipe, iarla meciul cu Rennes, pierdut cu 0-2, toti jucatorii de la Ajaccio au fost testati antidoping.

“Creatina permite cresterea performantei sportive fortand organismul, nu ajutandu-l sa se recupereze. De aici si avalansa de leziuni”, este avertismentul unui oficial al Agentiei Franceze Antidoping.

“A fost prima data cand vad asa ceva, dar nu e o problema. As dori ca toate echipele sa fie controlate la fiecare meci, asa ar fi normal”, a replicat Ravanelli.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …