Friday , April 12 2024

Un instructor de înot de la Dinamo, reținut pentru că ar fi violat o fetiță de 7 ani

Un instructor de înot de la clubul Dinamo Bucureşti a fost reţinut pentru că ar fi violat o fată de şapte ani, care urma cursuri de înot.

„La data de 13 februarie, în jurul orei 20,30, Secţia 6 Poliţie a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de şapte ani, ar fi fost victima unei infracţiuni de viol, bănuit de comiterea faptei fiind instructorul de înot. Evenimentul ar fi avut loc în incinta unui bazin de înot din cadrul unui club situat în Sectorul 2”, informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, într-un comunicat transmis miercuri.

Poliţia a identificat şi depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, angajat ca instructor în baza unui contract de activitate sportivă în cadrul clubului respectiv. Din cercetări, s-a stabilit că la momentul comiterii faptei acesta se afla în timpul programului de lucru. „Cel în cauză a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, arată sursa citată.

Incidentul s-a petrecut în data de 13 februarie 2024. Mama fetei a sesizat poliția după ce fiica sa i-a povestit despre agresiunea sexuală la care a fost supusă de instructorul de înot.

Cercetările sunt continuate de Secţia 6 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, în formă agravată, relatează Digi24.

De asemenea, Clubul Sportiv a venit cu primele precizări și a anunțat că a fost încheiat contractul cu profesorul de înot. Reprezentanții clubului mai spun că au fost cerute certificate de integritate din partea tuturor angajaților de la Dinamo, astfel încât conducerea clublului să aibă o imagine clară despre trecutul angajaților și să afle dacă au mai fost astfel de acuzații în trecutul celor care lucrează la CS Dinamo.

Printre cei care au fost deja audiați de către Poliție se numără și Mihai Popovici, tatăl campionului mondial David Popovici, cel care ocupă funcția de șef al secției de înot din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.

„Este o anchetă în desfășurare, urmează să fie stabilit tot ceea ce este de stabilit. A fost aici Poliția, ieri, și organele de anchetă își fac treaba. Noi suntem extrem de atenți la orice posibilă situație de genul acesta și suntem, probabil, cel mai transparent club din România, permițând accesul full al părinților în tribună. Nu există o transparență mai mare la capitolul acesta”, a declarat Mihai Popovici, conform Gândul.

Ionuț Popa, președintele clubului, s-a declarat și el stupefiat de informațiile din acest caz.

„Sprijinim cu tot ce este nevoie ancheta Poliției. Am rămas stupefiați cu toții când am auzit. Noi, la academia de înot, am asigurat toată transparența de care este nevoie, părinții stau tot timpul pe marginea bazinului, nu o să tolerăm așa ceva. Până acum nu am avut nicio plângere în legătură cu acest antrenor”, a declarat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, potrivit Gândul.

 

 

Vezi si

15 formațiuni și șapte independenți și-au depus candidaturile pentru europarlamentare

15 formațiuni politice și șapte independenți și-au depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare până în 10 …