Wednesday , May 15 2024

Rapidistii, invinsi dintr-un penalty inventat la Bacau

N trupa lui Ioan Radu a ajuns la cea de-a opta `nfr=ngere consecutiv\ `n deplasare, dup\ ce a pierdut, cu scorul de 1-2, `n fieful liderului seriei, FCM Bac\u, golul victoriei gazdelor venind `n urma unei lovituri de pedeaps\ dictat\ u[or de centralul Ionel Vizireanu n golul echipei sucevene a fost marcat de Liutec `n minutul 29, atacantul “alb-vi[iniilor” restabilind atunci egalitatea cu un [ut din interiorul careului

Divizionara a treia Rapid Suceava continu\ seria neagr\ `n meciurile jucate `n afara Areniului. Echipa preluat\ din retur de antrenorul Ioan Radu a ajuns la cea de-a opta `nfr=ngere consecutiv\ pe teren str\in `n actualul sezon, dup\ ce a fost `nvins\ vineri dup\-amiaz\, cu scorul de 1-2, `n fieful celor FCM Bac\u, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a XXII-a a campionatului.
Intrat\ `n teren din postura de lider\ ne`nvins\ a seriei, forma]ia b\c\uan\ a deschis scorul `nc\ din minutul 14, c=nd Dobo[ a executat o lovitur\ liber\, defensiva “ceferi[tilor” a respins anemic, iar Ursu l-a `nvins pe Pascal cu un [ut la col]ul lung din 12 metri. Anticipat de ocazia lui Zaremba, care l-a incercat pe Stamatin cu un [ut slab de la distan]\, golul egalizator al oaspe]ilor a venit la jum\tatea primei reprize, c=nd Liutec a `nscris pentru 1-1 din interiorul careului, `n urma unei p\trunderi printre funda[ii adversi. Reinstalat\ `n ofensiv\, trupa preg\tit\ de Ghi]\ Poenaru putea reveni `n avantaj `n minutul 29, dar execu]ia lui ~ntuneric a lovit bara por]ii sucevene, pentru ca apoi Boghian s\ trimit\ `n plasa lateral\ din respingere. Partea `nt=i s-a `ncheiat cu o faz\ controversat\, gazdele solicit=nd `n zadar penalty la o intrare imprudent\, cu picioarele `nainte, comis\ de Golofca asupra lui Dobo[.
Arbitrul buzoian Ionel Vizireanu [i-a sp\lat obrazul `n fa]a echipei b\c\uane la patru minute de la reluare, c=nd Boghian a fost ]inut `n careu `nainte de executarea unui corner, centralul a indicat u[or punctul cu var, de unde golgheterul absolut al seriei, C\t\lin Vraciu [i-a trecut `n cont a 21-a reu[ita stagional\, marc=nd cu fent\ pentru 2-1. Gazdele au for]at desprinderea `n ultimul sfert de or\ al `nt=lnirii, dar Pascal a fost `n dou\ r=nduri la post, la [utul lui Apostol [i lovitura de cap trimis\ de acela[i Vraciu. Rapidi[tii puteau pleca cu o remiz\ nesperat\ de pe “Municipal” la o ocazei avut\ `n minutul 86, dar trasorul trimis de Ghiviziu a trecut razant cu transversala por]ii lui Stamatin [i toate cele trei puncte au r\mas `n ora[ul lui Bacovia.
FCM Bac\u: Stamatin – Codreanu, Mih\l\chioae, Ursu, Eudean – Întuneric, Apostol, Lipovanu, Dobo[ – Vraciu, Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru. Au mai intrat: Hurdubei [i Curiliuc.
Rapid Suceava: Pascal – C. Ciurl\, Breniuc, Hrimiuc, Sp\tar – Golofca, Ghiviziu, Dumitriu, Zaremba, Corban – Liutec. Antrenor: Ioan Radu. Au mai intrat: P\[c\nu], Vaida [i Pl\mad\.

N Ioan Radu: “Nu puteam emite mai multe pretentii de la aceast\ partid\”

La finalul jocului, antrenorul Ioan Radu a apreciat c\ echipa sucevean\ s-a descurcat “onorabil” `n fieful liderului, elevii s\i evolu=nd aproape de capacitatea maxim\ `mpotriva celor de la FCM Bac\u. “{tiam c\ Bac\ul are o echip\ bun\, iar acest lucru i-a mobilizat [i i-a motivat pe b\ie]ii mei. Dac\ stau s\ m\ gândesc la pozi]ia [i condi]iile noastre actuale, ne-am prezentat onorabil, fiecare juc\tor evoluând aproape de posibilit\tile maxime. Per total sunt mul]umit de presta]ia juc\torilor [i cred c\ am avut o evolu]ie frumoas\ `n acest joc“, a declarat Ioan Radu.
{eful b\ncii tehnice de pe Areni a l\sat s\ se `n]eleag\ c\ rezultatul de 1-2 de pe tabela de marcaj este unul conform cu realitatea din teren, av=nd `n vedere raportul posesiei balonului [i num\rul mai mare de ocazii de gol pe care [i le-au creat gazdele. “Dac\ e s\ ne raport\m la ocaziile avute de gazde [i la timpul în care acestea au avut posesia balonului, nu puteam emite mai multe preten]ii de la aceast\ partid\. Consider c\ au fost destule momente în care ne-am ridicat la nivelul echipei din Bac\u, care cred c\ este cu un picior in Liga a II-a. {i spun asta fiindc\ celor de la Sport Club le va fi foarte greu s\ recupereze diferen]a din acest moment în etapele care au mai r\mas p=n\ la finalul campionatului”, a ad\ugat Ioan Radu.

N Poenaru: “Forma portarului oaspetilor a limitat propor]iile scorului”

De partea cealalt\, tehnicianul b\c\uan Ghi]\ Poenaru a declarat c\ echipa sa a ob]inut o victorie meritat\ `n compania celor de la Rapid Suceava, dar a eviden]iat organizarea `n joc [i buna preg\tire fizic\ din tab\ra advers\, de unde l-a remarcat pe portarul C\t\lin Pascal, care, `n opinia sa, este principalul responsabil pentru rezultatul str=ns de pe tabela de marcaj. “Am întâlnit o echip\ organizat\, foarte bine preg\tit\, care a evoluat foarte bine pentru un meci în deplasare. Ast\zi (n.r. vineri) am ar\tat c\ putem cre[te [i c\ putem evolua bine [i în condi]iile în care întâlnim un adversar mai puternic. Una peste alta, eu zic c\ e o victorie meritat\ [i doar forma excelent\ ar\tat\ de portarul oaspe]ilor a limitat propor]iile scorului“, a declarat Ghi]\ Poenaru.
{eful b\ncii tehnice b\c\uane a recunoscut c\ elevii s\i au fost lua]i prin surprindere de rezultatul de egalitate cu care au intrat la pauz\. “Sigur c\ dup\ ce am fost egala]i am ar\tat o oarecare stare de nervozitate, fapt ce denot\ c\ nu am fost preg\ti]i pentru un astfel de rezultat. Le-am spus c\ nu avem nevoie de nervi, ci de concentrare [i de un efort suplimentar din partea fiec\ruia, dat\ fiind [i starea terenului, iar faptul c\ am marcat rapid în repriza secund\ a dat un alt curs jocului”, a mai spus Ghi]a Poenaru.

N Rezultatele etapei a XXII-a:

Petrotub Roman – CSM Pa[cani 1-1
FCM Bac\u – Rapid Suceava 2-1
O]elul II Gala]i – CSM Foc[ani 1-0
Aerostar Bac\u – Luceaf\rul Mihai Eminescu 5-2
Ceahl\ul II Piatra Neam] – ASC Bac\u 1-0
Cetatea Târgu Neam] – FCM One[ti 1-1
Politehnica Gala]i [i CS Panciu au stat.

~n urma e[ecului de la Bac\u, Rapid Suceava a c\zut pe locul 9 `n clasamentul seriei, urm=nd ca `n etapa viitoare s\ primeasc\, pe stadionul Areni, vizita forma]iei O]elul II Gala]i, `ntr-un meci programat `n vinerea Pa[telui, cu `ncepere de la orele 17.00. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

CSU Suceava merge la Baia Mare cu gândul la o victorie care să o propulseze pe locul 6

Echipa antrenată de Bogdan Şoldănescu joacă pe terenul lui Minaur, miercuri, de la ora 18.00, …