Wednesday , May 22 2024

LPS Suceava s-a calificat la turneul final de rugby pentru juniori U18

Echipa pregătită de Codrin Prorociuc și Mihai Coca s-a calificat între cele mai bune șase formații din țară la acestă categorie de vârstă, din postura de ocupantă a locului 2 pe zona Moldovei

LPS Suceava s-a calificat la turneul final al Campionatului Național de rugby pentru juniori U18, după ce a câștigat duminică, pe terenul Unirea, în fața celor de la CSŞ Tecuci, cu scorul de 37-5, într-un meci contând pentru ultima etapă disputată în zona Moldova.

Echipa antrenată de Codrin Prorociuc și Mihai Coca și-a asigurat a cincea victorie în opt meciuri disputate în sezonul regular în urma eseurilor marcate de Ioan Onea (două), Andrei Alexandriuc (două), Valentin Croitoru și Marius Ruscan și a punctelor aduse de pe con de Matei Bivol, din două lovituri de pedeapsă și o transformare.

“Este o nouă performanță a secție de rugby de la LPS Suceava, iar pe această cale vreau să mulțumesc tuturor care au fost alături de noi, de la părinți și colegi la sponsorii Farmacia Biomedica, Expertoptic (Andrei Puiu), AC Mobile (Alin Crețu), Wood Bucovina (Cristian Ovidiu Moscaliuc), AutoDel (Ionuț Tîrlă), lui Vasile Dănuț Scolobiuc și celor de la ACS Amicii Suceava, Asociației Județene de Rugby Suceava și Asociației Prietenii Rugbyului din Bucovina”, a precizat antrenorul Codrin Prorociuc.

Turneul final va avea loc în perioada 27 mai – 2 iunie și va aduna la start cele mai bune șase echipe din țară la această categorie de vârstă.

Conform tragerii la sorți, LPS Suceava a fost repartizată într-o grupă cu ACS Pantelimon și CS Săcele, cealaltă grupă fiind compusă din CSŞ Bârlad, Dinamo și CSŞ 2 Baia Mare.

Aceasta este a doua calificare în fazele finale pentru echipele de rugby de la LPS Suceava, după cea a juniorilor U20, care a devenit recent campioană națională. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

FC Şoimii Gura Humorului a devenit campioană județeană la categoria U17

FC Şoimii Gura Humorului a devenit campioană județeană la categoria juniori sub 17 ani. Echipa …