Thursday , May 23 2024

Tâlharul ”Dan Duru”, din Șcheia, condamnat la 7 ani de închisoare, a fost adus din Germania 

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, marți, că „Dan Duru”, pe numele său Cătălin Gheorghe Mazarache, a fost adus din Germania şi va executa pedeapsa de şapte ani într-o închisoare din România, fiind condamnat pentru infracţiuni de „tâlhărie calificată”. „Să ştiţi că multe persoane condamnate cred că fug din ţară şi se pot ascunde. Îi găsim pe toţi”, a adăugat ea.

„Dan Duru, numele lui Cătălin Gheorghe Mazarache, a crezut că poate să scape de justiţia noastră. Tocmai l-am adus din Germania. Are de executat o pedeapsă de 7 ani şi va sta în penitenciar. A săvârşit mai multe infracţiuni de furt şi de tâlhărie. Aşa cum vă spun, va rămâne în penitenciarul din România şi să ştiţi că multe persoane condamnate cred că fug din ţară şi se pot ascunde. Îi găsim pe toţi”, a anunţat Alina Gorghiu, într-un mesaj video postat, marţi, pe pagina ei de Facebook.

Cătălin Gheorghe Mazarache, în vârstă de 33 de ani, poreclit „Dan Duru”, este din Șcheia, judeţul Suceava şi pe numele acestuia Judecătoria Gura Humorului a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care a dispus condamnarea sa la pedeapsa de 7 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, potrivit site-ului Poliţiei Române.

Individul este un vechi client al Poliției, fiind implicat în diverse furturi și spargeri încă de când era minor. De-a lungul timpului, a dat mai multe spargeri de locuințe în Suceava și în Neamț, fiind și condamnat la închisoare. O perioadă, ”Dan Duru” a fost implicat în tâlhării prin străinătate, acționând cu violență, de unde probabil că i s-a tras și porecla.

Pedeapsa de 7 ani de închisoare a încasat-o însă în primăvara anului trecut, după ce, în noiembrie 2021, a acostat o femeie, a bruscat-o și i-a furat poșeta în care se aflau 800 de lei și mai multe documente personale. A fost prins atunci relativ repede, a stat o perioadă în arest, însă la pronunțarea condamnării nu a mai fost de găsit, fugind în Germania. (O.S.)

Vezi si

Flutur anunță proiectul „Adâncata la Autostradă”. Primarul Cucu – un campion care a schimbat din temelii fața comunei

Un regal la Adâncata, cum era de așteptat în comuna campionului Viorel Cucu. Sute de …