Wednesday , May 22 2024

Antony Blinken cântă la chitară într-un bar subteran din Kiev în semn de susţinere a Ucrainei (VIDEO)

Cunoscut ca un amator de chitară şi rock, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cântat marţi seara, într-un bar din Kiev, “Rockin’ in The Free World”, de Neil Young, ca un omagiu adus luptei ucrainenilor în faţa invaziei ruse, notează AFP, preluată de Agerpres.

Aflat într-o vizită surpriză în capitala Ucrainei, marţi, unde a continuat să arate sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina în faţa “agresorului rus”, Antony Blinken a încheiat o zi intensă de întâlniri oficiale, inclusiv cu preşedintele Volodimir Zelenski, cântând la chitară şi fredonând această melodie legendară într-un bar din subsol Kievului, Barman Dictat.

“Ştiu că este o perioadă foarte, foarte dificilă. Soldaţii voştri, cetăţenii voştri, în special în nord-est, la Harkov, suferă foarte mult. Dar ei trebuie să ştie, voi trebuie să ştiţi, că Statele Unite sunt cu voi, că o mare parte a lumii este cu voi”, a spus el înainte de a bate ritmul.

“Ei luptă nu numai pentru o Ucraină liberă, ci şi pentru o lume liberă, iar lumea liberă este cu voi”, a adăugat Antony Blinken, acompaniind un grup de muzicieni punk/jazz, 19.99.

Barman Dictat este unul dintre numeroasele baruri subterane din centrul Kievului, în apropierea arterei centrale Kreşceatîk, lângă celebra Piaţă Maidan.

Secretarul de stat american a mâncat pizza alături de omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, într-o pizzerie fondată de un veteran al războiului cu Rusia, apoi s-a plimbat prin Piaţa Maidan înainte de a se îndrepta către o cafenea pentru a discuta cu activişti anticorupţie.

Vizita lui Antony Blinken are scopul de a linişti ţara cu privire la ajutorul militar al Washingtonului şi de a transmite mesajul că “Rusia priveşte înapoi, în timp ce Ucraina priveşte înainte”, potrivit unui discurs ţinut marţi la Kiev în faţa studenţilor institutului politehnic. AGERPRES 

Vezi si

Rusia a început exercițiile militare cu arme nucleare tactice la granița cu Ucraina

Armata rusă a anunțat marți că a început în apropiere de Ucraina exerciții militare privind …