Wednesday , May 22 2024

Mai multe orci au scufundat un iaht de 15 metri în largul Strâmtorii Gibraltar

Mai multe orci au scufundat un iaht care naviga în apropiere de Strâmtoarea Gibraltar, a raportat luni presa din Spania, citată de DPA.

Cei doi membri ai echipajului iahtului Alboran Cognac, ce avea lungimea de 15 metri, au auzit mai întâi câteva lovituri înfundate aplicate asupra carenei ambarcațiunii, duminică dimineață, în timp ce se aflau la aproximativ 26 de kilometri distanță de Capul Spartel din Maroc, lângă intrarea sudică în Strâmtoarea Gibraltar, au anunțat mai multe companii mass-media spaniole, inclusiv cotidianul El Pais, citând Serviciul spaniol de salvare maritimă.

Cârma ambarcațiunii a fost avariată. Atunci când apa a început să pătrundă la bordul iahtului, marinarii au telefonat la serviciile de urgență.
Un elicopter a fost trimis din Spania și un petrolier aflat în apropiere, MT Lascaux, a fost rugat să vină în ajutorul marinarilor de pe iahtul avariat, precizează El Pais, citând Ministerul Transporturilor din Madrid.

La o oră după apelul la serviciile de urgență, echipajul a fost transportat în siguranță la bordul acelui petrolier. Însă iahtul nu a mai putut fi salvat și s-a scufundat la puțin timp după aceea. Acesta a fost cel de-al șaptelea incident de acest tip înregistrat după 2020.
Experții care studiază comportamentul acestor animale inteligente au presupus că orcile s-au izbit pur și simplu de iaht. Oamenii de știință spun că orcile în cauză fac parte dintr-un grup de 37 de exemplare care trăiesc în apele dintr-o zonă cuprinsă între nordul Peninsulei Iberice și Strâmtoarea Gibraltar, a raportat cotidianul El Pais.

Deocamdată nu este cunoscut motivul pentru care orcile au atacat în mod repetat mai multe ambarcațiuni începând din 2020. Deși a fost întotdeauna vorba despre niște “atacuri”, oamenii de știință preferă să folosească termenul de “interacțiuni” pentru a descrie acest comportament al balenelor ucigașe, care a fost observat doar în acea zonă maritimă.
Este posibil ca animalele să fi vrut doar să se joace. Cu toate acestea, ar putea fi, de asemenea, o reacție față de o experiență negativă pe care au avut-o în trecut cu o ambarcațiune. (Agerpres)

Vezi si

Actorul Sebastian Stan în rolul lui Donald Trump în „The Apprentice”, 8 minute de ovații la Cannes (VIDEO)

Sebastian Stan joacă rolul principal în “The Apprentice”, film care analizează viața lui Donald Trump …