Saturday , May 4 2024

Novak Djokovici triumfa pentru a treia oara la Wimbledon

nole

Sarbul Novak Djokovici a castigat pentru a treia oara marele turneu de Grand Slam de la Wimbledon, dupa o finala de zile mari in fata lui Roger Federer, terminata cu scorul de 7-6, 6-7, 6-4, 6-3.

Partida a durat doua ore si 59 de minute.

Echilibrul a fost cuvantul de ordine al intregului meci, micile detalii facand diferenta in cele mai importante momente ale jocului. In prima mansa, Federer a facut break la 3-2, a servit la 4-2, dar Nole a revenit si a impins setul in tiebreak.

Unul in care sarbul a defilat si a castigat cu un greu de imaginat scor de 7-1.

Si al doilea set s-a terminat la tiebreak, un tiebreak insa dramatic care a facut deliciul intregii arene centrale de la All England Club. Federer a salvat miraculos 7 mingi de set, fiind condus la un moment dat si cu 6-3, insa a rezistat incredibil si a castigat cu 12-10.

La 3-2 in setul 4 pentru sarb, ploaia a oprit pentru cateva zeci de minute ostilitatile pe teren. Cei doi au revenit cu forte proaspete insa dupa pauza, Djokovici reusind fara emotii sa triumfe in set cu 6-4.

Setul decisiv a fost parca singurul fara istoric, acesta fiind castigat de sarb dupa un 6-3. Federer parca mai multe greseli nefortate ca niciodata in acest set.

Este asadar pentru a treia oara cand Djokovici triumfa pe iarba londoneza, dupa editiile din 2011 si 2014. Si in 2014 l-a invins tot pe Federer, dar atunci in 5 seturi.

Vezi si

Recolta Fântânele a produs surpriza etapei intermediare din Liga a IV-a

Recolta Fântânele a produs surpriza etapei intermediare, programată marți, de Sf. Gheorghe, în Liga a …