Sunday , April 28 2024

Finalistele la Wimbledon: Ons Jabeur – Marketa Vondrousova. Svitolina și Sabalenka eliminate

Aryna Sabalenka (2 WTA) a pierdut semifinala turneului de la Wimbledon 2023, după ce a fost învinsă joi de tunisianca Ons Jabeur (6 WTA), scor 6(5)-7, 6-4, 6-3. În cealaltă semifinală, Elina svitolina, cea care o trimisese acasă pe lidera mondială Iga Swiatek, a pierdut, după un joc modest, meciul cu cehoaica marketa Vondrousova.

După un meci intens disputat care a durat două ore și 22 de minute, jucătoarea din Tunisia a reușit a doua calificare consecutivă în finala de la Londra.

Primul set s-a jucat de la egal la egal, iar cele două sportive au mers cap la cap până la tiebreak, deși Sabalenka a condus în permanență, iar Jabeur a revenit de fiecare dată. Belarusa și-a adjudecat primul set după 7-5 în tie-break.

Setul al doilea a început cu Ons Jabeur la conducere, care și-a păstrat calmul și luciditatea în joc în fața loviturilor năprasnice venite de peste fileu și și-a adjudecat setul cu 6-4, trimițând partida în decisiv.

În setul al treilea, Jabeur a fost din nou în control, iar după trei gameuri la rând câștigate și-a permis să rateze patru mingi de meci, insuficient pentru ca jucătoarea din Belarus să îi pună în pericol victoria.

În finala turneului de la Wimbledon 2023, Ons Jabeur o va întâlni pe cehoaica Marketa Vondrousova (42 WTA), care a trecut în semifinale de ucraineanca Elina Svitolina (76 WTA), scor 6-3, 6-3.

 

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …