Sunday , April 28 2024

Djokovic, în semifinale la Wimbledon după victoria în fața lui Andrei Rublev. Urmează semifinală cu Sinner

Sârbul Novak Djokovic, care poate egala recordul absolut de trofee de Mare Şlem, deţinut de australianca Magaret Court, dar și recordul de victorii la Wimbledon deținut de Federer (8 titluri), s-a calificat marţi în semifinalele turneului de tenis de la Wimbledon, învingându-l în patru seturi, 4-6, 6-1, 6-4, 6-3, pe rusul Andrei Rublev.

Djokovic (36 de ani), numărul 2 mondial, a disputat cu această ocazie al 400-lea său meci de Grand Slam şi a acces în penultimul act al unui turneu major pentru a 46-a oară în cariera sa, egalându-l pe elveţianul Roger Federer.

El ocupă locul al treilea în clasamentul istoric al jucătorilor cu cele mai multe partide de Mare Şlem, după Roger Federer (429) şi americanca Serena Williams (419).

În turul precedent, sârbul a disputat al 100-lea său meci la Wimbledon, unde a atins acum faza semifinalelor pentru a 12-a oară în 18 participări.

“Nole” speră să cucerească pentru a opta oară trofeul pe iarba londoneză şi să egaleze astfel recordul deţinut de Federer.

Următorul adversar al lui Novak Djokovic va fi italianul Jannik Sinner, numărul opt mondial, care a dispus la rândul său, cu 6-4, 3-6, 6-2, 6-3, de rusul Roman Safiulin (locul 92 ATP).

Miercuri se dispută ultimele două meciuri din sferturile de finală la simplu masculin: Carlos Alcaraz (Spania/N.1) – Holger Rune (Danemarca/N.6) şi Daniil Medvedev (Rusia/N.3) – Christopher Eubanks (SUA).

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …