Sunday , April 28 2024

Marketa Vondrousova devine campioană la Wimbledon. Cehoaica o învinge pe Ons Jabeur cu 6-4, 6-4

Marketa Vondrousova (42 WTA) a câștigat primul titlu de Grand Slam al carierei după ce a învins-o în finala Wimbledon 2023 pe Ons Jabeur (6WTA), 6-4, 6-4. Jucătoarea din Cehia devine prima jucătoare din Era Open care câștigă Wimbledon fără să fi fost cap de serie.

Marketa Vondrousova, 24 de ani, a câștigat primul titlu de Grand Slam al carierei după ce a învins-o în finala Wimbledon 2023 pe Ons Jabeur, 6-4, 6-4.

Copleșită de emoții, Ons (28 de ani) a practicat un tenis departe de standardele sale, în timp ce Marketa a știut cum să gestioneze presiunea celui mai important meci din carieră.

Jabeur, marea favorită a publicului, care a susținut-o entuziast, pierde a treia finală de Slam a carierei, după Wimbledon 2022 și US Open 2022. Ea avea mari speranțe că va câștiga și după meci, la ceremonia de premiere, a început să plângă, fiind consolată de Prințesa Kate, cea care a înmânat trofeele.

„Cred că e cea mai dureroasă înfrângere a carierei mele, dar n-o să renunț, o să revin mai puternică”, a spus tunisianca.

Reamintim că Marketa pornea cu un avantaj mental, ea având două victorii în acest an în fața lui Ons, la Australian Open – 6-1, 5-7, 6-1 – si la Indian Wells – 7-6, 6-4.

Pentru Vondrousova a fost a doua finală de Slam, după cea de la Roland Garros 2019, pierdută în fața lui Ashleigh Barty, ea având de asemenea în palmares și un argint olimpic.

De pe locul 42 mondial la începutul turneului, Vondrousova intră în top 10 de luni după ce a câștigat cel mai prestigios Grand Slam.

 

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …