Saturday , April 27 2024

Carlos Alcaraz triumfă la Wimbledon la 20 de ani. Victorie uriașă în fața lui Djokovic, după un meci de cinci stele

Novak Djokovic (36 de ani) a fost la o singură victorie distanță de egalarea recordului lui Roger Federer (opt titluri la Wimbledon), dar Carlos Alcaraz i-a stat în cale cu o evoluție stelară și a ajuns campion la Wimbledon, după un meci fabulos, de 5 seturi, scor 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4, și după 4 ore și 40 de minute de joc intens și spectaculos cap-coadă.

A fost un meci cu multe momente memorabile, inclusiv un game care a durat 26 de minute, la 1-1 la seturi, 3-1 pentru Alcaraz în al treilea set, pe serviciul sârbului.

În joc a fost și poziția de număr unu mondial, deținută înaintea meciului de Alcaraz, care putea fi depășit de Djokovic în cazul unei victorii a sârbului.

A fost prima înfrângere a lui Nole pe Centre Court de la Wimbledon după 10 ani, precedenta fiind finala din 2013 cu Andy Murray.

Djokovic încerca, de asemenea, să câștige toate titlurile de Slam din acest sezon, după ce se impusese deja la Melbourne și la Paris. Sârbul e, la 23 de titluri de Grand Slam, primul în topul all-time de titluri de Slam.

Spaniolul în vârstă de 20 de ani a demonstrat că are armele necesare pentru a intra în istoria tenisului, a revenit după ce a pierdut primul set cu 6-1 și a rămas puternic din punct de vedere mental în momentul în care Nole a împins confruntarea în decisiv. După patru ore și 45 de minute de joc, liderul ierarhiei ATP s-a impus cu 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

Acesta este al doilea titlu de Grand Slam din cariera lui Alcaraz (el a mai triumfat la US Open 2022).
Ultima înfrângere a lui Djokovic la Wimbledon data din 2017: la acea ediție, sârbul era nevoit să abandoneze în timpul partidei cu Tomas Berdych din sferturile competiției londoneze (la scorul de 7-6(2), 2-0 în favoarea cehului).
Pentru prima oară după 2015, în marea finală de la Wimbledon s-au întâlnit primii doi capi de serie.
Djokovic și Alcaraz s-au întâlnit de trei ori până acum în circuitul ATP. Precedentele meciuri s-au disputat zgură, fiecare câştigând o dată: Carlos la Madrid (2022), scor (5)6-7, 7-5, 7-6(5), iar Novak la Roland Garros (2023), scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

În 2023, Novak Djokovic a câştigat turneele de Grand Slam de la Australian Open şi Roland Garros, ultimul chiar în fața lui Alcaraz.
În acest sezon, Alcaraz a câștigat 47 de meciuri (cele mai multe din circuitul ATP) și a pierdut doar 4. De cealaltă parte, Djokovic are 33 de victorii și 5 înfrângeri.

foto: Twitter/Wimbledon

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …