Sunday , April 28 2024

Wimbledon. Sabalenka și Jabeur, calificate în semifinale. Câștigătoarea de anul trecut, eliminată

Aryna Sabalenka (foto) a făcut pasul în semifinalele de la Wimbledon 2023, sportiva din Belarus impunându-și jocul de forță împotriva americancei Madison Keys, favorita 25. Scor 6-2, 6-4. În celălalt sfert feminin disputat miercuri, tunisianca Ons Jabeur a eliminat-o pe deținătoarea trofeului, Elena Rybakina. Ele vor juca o semifinală, cealaltă opunându-le pe Elina Svitolina și Marketa Vondrousova.

Aryna a servit puternic, a dictat ritmul de pe baseline și i-a oferit americancei Keys prea puține șanse în care să își arate calitățile. Sabalenka a făcut două breakuri, nu și-a cedat serviciul în primul set, o manșă care i-a revenit cu autoritate după 38 de minute, scor 6-2.

În setul secund, Madison a făcut unele ajustări: a făcut un pas în față, a lovit mingea din urcare, astfel că a reușit breakul, iar mai apoi s-a desprins la 4-2. Aryna a reușit să revină folond mult slice la 5-4 și a închis meciul de la lansare: 6-4.

În celălalt sfert de finală de miercuri, Elena Rybakina a fost eliminată în sferturi de Ons Jabeur, în reeditarea finalei de anul trecut, dar cu alt final.

Sportiva din Tunisia s-a impus cu (5)6-7, 6-4, 6-1, având 35 de lovituri câștigătoare (21 pentru Elena).

Jabeur a jucat încântător, iar după un schimb de break-uri cele două au ajuns în prelungiri, unde Ons a ratat o minge de set la 6-5, iar Elena a luat primul set în tiebreak (7-5).

După un set al doilea cu tunisianca mai concentrată, în decisiv, Rybakina a părut puțin moale, pasivă și a ratat două mingi de break.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …