Novak Djokovic tine de un an jumatate post intermitent: 16 ore pe zi nemâncat pentru a avea energie

reportersite
18 mai 2020, 10:39

Într-un live pe Instagram, liderul ierarhiei ATP, Novak Djokovic, a prezentat dieta cruntă pe care o ține în această perioadă a carierei: 16 ore pe zi nemâncat, obicei pe care îl practică deja de 18 luni, timp in care a castigat Australian Open 2020, chiar la inceputul pandemiei.

Nole a făcut această precizare într-o întâlnire online cu medicul Dragan Ivanov, specialist în medicină internă. În vârstă de 32 de ani, Djoker-ul a menționat că face acest lucru pentru a curăța și purifica organismul.

„Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei” – Novak Djokovic, citat de Tennisworld.

Explicația lui Djokovic nu l-a luat deloc prin surprinde pe medicul Ivanov, acesta venind cu completări pentru toți cei interesați de subiect.

„Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.
Dacă luăm masa de prânz la ora 14:00 sau 15:00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ.
Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul orei 14:00 – 15:00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli”, a spus sarbul Dragan Ivanov, citat de Tennis World, conform Digisport.