Saturday , April 27 2024

Turneul Campionilor. Finală Djokovic – Sinner, duminică seară

Tenismanul sârb Novak Djokovic (37 de ani, locul 1 ATP) şi italianul Jannik Sinner (22 de ani, locul 4 ATP) vor disputa finala Turneului Campionilor (ATP Finals), după victoriile obţinute sâmbătă în penultimul act al competiţiei de la Torino, informează AFP.

Djokovic, liderul mondial şi deţinătorul titlului, l-a învins în două seturi, 6-3, 6-2, pe spaniolul Carlos Alcaraz, nr.2 mondial, care a participat în premieră la Turneul Campionilor.Djokovic va disputa a noua sa finală în această competiţie şi poate deveni primul jucător din istorie care câştigă Turneul Campionilor de şapte ori, surclasându-l pe federer, cu 6 victorii.

În cealaltă semifinală, Jannik Sinner, nr.4 mondial, l-a învins în trei seturi, 6-3, 6-7 (4/7), 6-1, pe rusul Daniil Medvedev, al treilea jucător al lumii.

Cei doi s-au întâlnit și în grupe, unde italianul l-a învins pe sârb, elevul lui Darren Cahill având până acum victorii pe linie, ceea ce i-ar putea aduce un bonus de peste 4 milioane de euro. De altfel, tot la mâna lui Sinner a fost și calificarea lui Djokovic în semifinale, ea depinzând de meciul Sinner – Rune. Dacă Sinner ar fi pierdut acel meci, Rune s-ar fi calificat în locul liderului mondial. Este aceeași situație întâlnită la Turneul Campioanelor din 2014, cân Halep a învins-o în grupe pe Serena Williams, iar calificarea americancei depindea de meciul Halep – Anna Ivanovici. La fel ca acum, la băieți, Halep „a calificat-o” pe Serena, s-a întâlnit cu ea în finală și a pierdut.

Finala Djokovic – Sinner va începe la ora 19.00, în direct la Eurosport.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …