Saturday , April 27 2024

Turneul Campionilor. Jannik Sinner l-a învins pe Novak Djokovic și e pe primul loc în Grupa Verde

Jannik Sinner l-a învins pe Novak Djokovic în trei seturi, 7-5, 6-7 [5], 7-6 [2], marţi, la Turneul Campionilor, de la Torino, preluând conducerea în Grupa Verde.  Italianul a obţinut prima victorie împotriva lui Djokovic. Meciul a durat peste trei ore.

„Cred că principala diferenţă este că, în punctele importante, el a încercat, a fost mai curajos”, a spus Djokovic despre adversarul său. „A meritat să câştige pentru că în momentele importante nu am fost suficient de agresiv, nu am fost suficient de decisiv. I-am dat ocazia să preia controlul asupra punctelor. La 5 egal în setul al treilea, 15/30, al doilea serviciu, ar fi trebuit să mă implic mai rare, dar nu am făcut-o, iar el a făcut-o. Trebuie să-l felicit. Tocmai ce a făcut un meci fantastic. Asta i-am spus şi eu la fileu. Cred că în cele mai importante momente, a făcut cel mai bun joc al său şi a meritat absolut victoria.”

Acest rezultat l-a plasat pe Sinner în fruntea Grupei Verzi – deşi calificarea sa în semifinale nu este confirmată. În grupă se mai află Djokovic, Rune și, inițial, Tsitsipas, care s-a retras din meciul cu Holger Rune, din cauza unei accidentări. Italianul are două victorii în grupă, la Tsitsipas și Djokovic, în timp ce sârbul doar una, în trei seturi, la tânărul danez Rune, care, la rândul lui, a fost înregistrat cu o victorie cu 2-0 la seturi după retragerea grecului. Așadar, situația în grupă este una volatilă, mai ales că în locul lui Tsitsipas va juca rezerva Hubert Hurkacz, împotriva liderului mondial.

„Înseamnă foarte mult pentru mine”, a spus Sinner despre faptul că l-a învins pe Djokovic pentru prima dată. „Când câştigi împotriva numărului 1 mondial, care a câştigat 24 de Grand Slam-uri, este evident că este în topul rezultatelor din cariera mea… Am simţit că a fost un meci foarte tactic şi am reuşit să câştig, aşa că sunt foarte fericit.”

Cel mai bun sezon al carierei italianului numără acum 59 de victorii – cele mai multe obţinute de un italian în Era Open – şi un bilanţ de 10-5 în faţa primilor 10 clasaţi.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …