Saturday , April 27 2024

Djokovic, învins în semifinalele Australian Open de italianul Jannik Sinner. Sârbul era rege la Melbourne, cu 10 trofee

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a fost eliminat în semifinale la Australian Open. El a pierdut în fața italianului Jannik Sinner (22 ani, locul 4 ATP), care s-a impus cu 6-1, 6-2, 7-6, 6-3 și va juca marea finală.

Djokovic, care câștigase ultimele 33 de meciuri disputate la Australian Open, era deținătorul trofeului și câștigător a zece trofee la AO din cele 24 de turnee de Grand Slam. Sinner l-a învins totuși de două ori pe liderul mondial la sfârșitul anului trecut, ultima oară la United Cup.

Sinner, antrenat de Darren Cahill și Vagnozzi, a avut nevoie de trei ore și 25 de minute pentru a se impune în fața principalului favorit de la Melbourne. El va juca prima finală de Grand Slam a carierei.

Djokovic (36 de ani) a fost de nerecunoscut în primele două seturi ale meciului de pe Rod Laver Arena: a reușit doar 11 lovituri câștigătoare (nici italianul nu a stat mai bine – a bifat doar 10), a comis 29 de erori neforțate (doar 8 în dreptul lui Jannik) și a avut mari probleme la serviciu (câte două breakuri reușite de Sinner în fiecare manșă).

Al treilea set a fost mult mai echilibrat și a fost nevoie de tiebreak pentru a fi stabilit un câștigător. Jannik a avut două servicii în momentul în care conducea cu 5-4, dar Nole a recuperat mini-breakul, a salvat o minge de meci (la 6-5 pentru italian) și a rămas în meci.

Problemele sârbului din prima parte a partidei au revenit în cel de-al patrulea set: Sinner a ratat primele trei mingi de break din această manșă, dar a revenit de la 0-40 într-un game de retur, a făcut break și a obținut victoria carierei.

În cealaltă semifinală se întâlnesc neamțul Alexander Zverev și rusul Danil Medvedev. Finala se va desfășura duminică.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …