Tuesday , March 19 2024

JO Tokyo: Djokovic, eliminat în semifinale de Zverev

Novak Djokovic, numărul unu mondial şi marele favorit la medalia olimpică de aur, a fost învins de germanul Alexander Zverev, cu 1-6, 6-3, 6-1, vineri, în semifinalele probei de simplu, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Djokovic a dominat clar primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1, iar apoi a condus în actul secund cu 3-2, după un break în ghemul cinci. Zverev, numărul cinci mondial, a făcut rebreak şi a reuşit o serie incredibilă de opt ghemuri la rând, câştigând setul secund cu 6-3 şi având 4-0 în decisiv. În cele din urmă, Zverev s-a impus cu 6-1, după circa două ore de joc, producând o mare surpriză.

Novak Djokovic a părut că se sufocă în al treilea set, iar după unele mingi nici nu a mai alergat. Zverev a părut mult mai proaspăt şi mai inspirat, mai ales la serviciu, anulând orice şansă de break pe care a avut-o sârbul.

Djokovic ratează astfel şansa de a realiza Golden Slam, câştigarea celor patru titluri de Mare Şlem şi a medaliei de aur la Jocurile Olimpice. El mai poate realiza, totuşi, Marele Şlem, după ce a cucerit titlurile la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon şi urmează US Open.

Zverev va juca în finală contra rusului Karen Hacianov (25 ATP), victorios în penultimul act contra spaniolului Pablo Carreno Busta (12 ATP), cu 6-3, 6-3.

Djokovic, medaliat cu bronz la Beijing, în 2008, poate obţine o nouă medalie de bronz, dacă îl va învinge pe Carreno Busta în finala mică.

Vezi si

Iubitul Arynei Sabalenka, fost hocheist de performanță, a murit la 42 de ani

Belarusul Konstantin Koltsov, fost jucător profesionist de hochei pe gheață și iubit al jucătoarei de …