Wednesday , May 22 2024

Cătălina Ponor a câştigat medalia de argint la sol, a noua pentru România la JO

 Gimnasta Cătălina Ponor a câştigat, marţi, medalia de argint la sol, în cadrul concursului de gimnastică de la Jocurile Olimpice, aducând a noua medalie pentru delegaţia României la competiţia de la Londra.

Cătălina Ponor a intrat a patra în concurs, reuşind un exerciţiu foarte bun, după dezamăgirea de la bârnă, unde a pierdut podiumul după o contestaţie a stafului SUA. Ponor a fost notată cu 15.200, publicul huiduind în momentul afişării acesteia, nemulţumit de nota prea mică.

Sandra Izbaşa a închis finala, dar şi participarea României în concursurile de gimnastică, cu o evoluţie bună, dar umbrită chiar în final de o mare ratare, fiind notată cu 13.333.

Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Alexandra Raisman (SUA, 15.600), urmată de Cătălina Ponor (15.200) şi de Alia Mustafina (Rusia, 14.900).

Tot marţi, în finală la bârnă, Cătălina Ponor s-a clasat pe locul 4, iar Larisa Iordache pe locul 6.

La Londra, delegaţia feminină a României a mai cucerit medalia de bronz pe echipe şi aurul la sărituri, prin Sandra Izbaşa.

După 11 zile ale competiţiei olimpice, România are 9 medalii (2-5-2), cucerite astfel: aur – Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Delegaţia României a depăşit astfel performanţa de la JO din 2008, când s-au cucerit opt medalii (4-1-3), după cum urmează: aur – echipajul feminin de dublu rame (canotaj), Constantina Diţă ( maraton), Sandra Izbaşa (sol) şi Alina Dumitru (judo), argint – Ana Maria Brânză (spadă), bronz – Mihai Covaliu (sabie), echipajul feminin de opt plus 1 (canotaj) şi echipa feminină de gimnastică.

Vezi si

FC Şoimii Gura Humorului a devenit campioană județeană la categoria U17

FC Şoimii Gura Humorului a devenit campioană județeană la categoria juniori sub 17 ani. Echipa …