Friday , April 26 2024

Bomba zilei la Wimbledon. Şarapova a fost eliminată in turul al doilea de o portugheză

wimbledon

Câştigătoare în anul 2004 a turneului de la Wimbledon şi finalistă aici în anul 2011, a treia jucătoare de tenis a lumii, Maria Şarapova, a fost eliminată în turul doi de portugheza Michelle Larcher De Brito, o sportivă cu 23 de cm mai scundă decât rusoaica şi clasată cu 128 de locuri mai jos în clasamentul WTA.

Ziua de miercuri a făcut ravagii printre favoriţii prezenţi la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, de la Wimbledon. A doua jucătoare a lumii, Victoria Azarenka, accidentată în meciul din runda inaugurală a anunţat că nu poate continua competiţia, la fel şi al 10-lea favorit de pe lista băieţilor, croatul Marin Cilic, iar fosta lideră mondială, Caroline Wozniacki (cap de serie nr. 9) a fost eliminată fără drept de apel, scor 2-6, 2-6, de jucătoarea cehă Petra Cetkovska.

Marea surpriză avea să o producă însă portugheza de 20 de ani Michelle Larcher de Brito, care a eliminat-o pe câştigătoarea din 2004 a Wimbledonului şi a treia favorită la câştigarea acestei ediţii, rusoaica Maria Şarapova. A fost un duel al celor mai “vocale” jucătoare din circuit, asemenea Şarapovei, de Brito fiind extrem de criticată pentru ţipetele sale din timpul meciurilor.

Aflată pe locul 131 în clasamentul mondial, de Brito a reuşit miercuri performanţa carierei, învingând-o pe Şarapova şi calificându-se în premieră în turul trei al turneului de la Wimbledon. Ea a câştigat cu 6-3, 6-4 şi va juca pentru un loc în optimi împotriva italiencei Karin Knapp, care tot miercuri a eliminat-o pe una dintre favorite, Lucie Safarova (nr. 27), cu 4-6, 6-4, 6-4.

Miercuri seara, după ora 21.00, va intra în concurs şi Sorana Cîrstea (nr. 22), care va juca în turul doi cu o altă jucătoare din Italia, Camila Giorgi, aflată pe locul 75 în ierarhia WTA.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …