Saturday , April 27 2024

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Australian Open, deși conducea cu 6-0, 4-1. Nicio româncă nu s-a calificat în al doilea tur

Sorana Cîrstea (33 de ani, 26 WTA, cap de serie 22) a fost învinsă de chinezoaica Yafan Wang (29 de ani) în primul tur al turneului de Mare Șlem de la Australian Open.

Cîrstea a condus cu 1-0 la seturi după ce a câștigat primul act cu 6-0 în doar 22 de minute. A ajuns apoi la 9 game-uri câștigate la rând de la startul partidei, 6-0 și 3-0 în setul secund, dar a început prăbușirea ei.

Wang a revenit fabulos în setul doi, de la 0-3 și 1-4 și s-a impus cu 7-5. În decisiv, asiatica s-a impus cu 6-2, după ce Sorana și-a pierdut serviciul de trei ori.

Astfel, după aproximativ două ore, Yafan Wang a învins-o pe Sorana și s-a calificat în turul secund la Australian Open, unde o va întâlni pe câștigătoarea meciului Emma Răducanu – Shelby Rodgers.

Pentru participarea în primul al Australian Open 2024, Sorana Cîrstea va încasa un cec în valoare de 120.000 de dolari.

După eliminarea Soranei Cîrstea, nicio jucătoare din România nu se mai află pe tabloul principal de simplu la Australian Open 2024. Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au părăsit și ele comptetiția încă din runda inaugurală.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …