Friday , May 17 2024

Spalatul fructelor si legumelor nu este o garantie împotriva bacteriilor agresive, spun expertii

Astfel de agen]i patogeni ca E.coli sau salmonella se g\sesc în foarte multe fructe [i legume, iar oameni de [tiin]\ americani chiar au stabilit c\, [i dup\ sp\larea de mai multe ori a acestora, bacteriile nu sunt eliminate, conform unui studiu citat de freerepublic.com.
Amanda Deering, una din autoarele studiului, afirm\ c\ exper]ii au descoperit agen]i patogeni cum ar fi tulpina E.coli chiar [i în ]esuturile semin]elor germinate de fasole, iar salmonella în arahide.
Bacterii periculoase pot fi g\site în toate ]esuturile principale, inclusiv în cele responsabile de transportul substan]elor nutritive în plante. În acest fel, agen]ii patogeni se g\sesc nu numai la suprafa]a fructelor sau legumelor, ci [i în miezul lor, au stabilit cercet\torii.
A[a cum sus]in exper]ii, bacteriile din legume [i fructe sunt complet distruse dac\ sunt preparate la temperaturi ridicate, dar odat\ cu acestea scade, din p\cate, [i valoarea lor nutri]ional\. (AGERPRES)

Vezi si

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar hipertensiunea arterială este responsabilă de …