Friday , May 17 2024

Termica a stabilit: între 3 şi 8 august toată Suceava va fi branşată la lighean

Motivul pentru care Termica va opri apa caldă în acest interval în municipiul Suceava este celebra revizie, care ne aruncă în fiecare vară cu sute de ani în urmă. Primăria municipiului Suceava acordă şi în acest an o sumă considerabilă pentru această barbarie – 500.000 de lei

incalzire-apa-aragaz [800x600]

Perioada de oprire a furnizării apei calde în municipiul Suceava, este cuprinsă, după cele stabilite de Primăria municipiului Suceava alături de Termica şi de Bioenergy, între 3 şi 8 august 2015. Motivul pentru care Termica va opri apa caldă în municipiul Suceava este vechimea de peste 50 de ani a unor conducte din reţeaua de distribuţie. Ovidiu Dumitrescu, directorul Termica a precizat că în municipiul Suceava, sistemul de distribuţie are o lungime kilometrică, iar conductele au fost amplasate prin anii ’65. Tot directorul Termica a spus că s-au mai făcut reparaţii, însă în procente mici şi dacă nu se face această revizie, sucevenii riscă să rămână fără apă caldă şi căldură în mijlocul iernii. “Aş vrea să precizez că am propus şi în acest an, o scurtă perioadă de oprire a sistemului. Sigur că este neplăcut, pentru că, probabil va fi perioada de caniculă, dacă nu-i acum în luna lui cuptor, o să fie în august, dar trebuie să avem în vedere că totuşi, acest sistem este format din 425 de kilometri de conducte pe reţeaua de distribuţie, pe 52 de kilometri pe reţeaua de transport vin sute sau mii de robineţi din echipamentele în punctele termice şi să mai ţinem cont că aceste echipamente, conducte, reţele sunt, parte din ele, construite în 1965 – 1970 sau 1975, adică sunt mai vechi de 50 de ani. Este un sistem în care s-a investit şi s-au făcut, dar cât s-au făcut, 20% la reţeaua principală, sau 25% şi 30% din secundare. Nu sunt nişte lucrări foarte urgente, dar sunt puncte slabe care ne pot duce la avarii cu opriri în miezul iernii”, a declarat directorul Ovidiu Dumitrescu.
El a mai precizat că banii pentru efectuarea acestor lucrări sunt daţi de către Primăria municipiului Suceava pentru că societatea pe care o conduce este în faliment şi nu are resursele necesare să investească.
“Există un program de lucrări, el este încă în discuţii cu municipiul, pentru că trebuie asigurată finanţare la aceste lucrări. Termica, după cum bine ştim este în faliment şi, din păcate iasă din activitate şi, evident că nu are de unde cheltui bani, dar nu vrem ca să lăsăm în spinarea viitorului operator o situaţie dezastruoasă, în ceea ce priveşte punctele slabe. Sperăm ca viitorul operator să ofere condiţii de o calitate superioară”, a mai spus Ovidiu Dumitrescu, care a adăugat că din aceste şase zile, o zi durează să se golească reţeaua în zonele de lucru şi două zile ca să se umple înapoi şi să se ridice parametrii ca să se poată furniza.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a precizat că perioada de oprire a apei calde, a fost stabilită în urma unor discuţii purtate cu directorul Bioenergy, Vasile Ilie şi cu directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu. “Domnul director mi-a făcut o adresă prin care mi-a transmis că este obligatoriu să oprească şase zile. In urma discuţiilor cu directorul Bioenergy, Vasile Ilie şi cu directorul Ovidiu Dumitrescu cu care am convenit ca această oprire să fie în perioada 3 – 8 august 2015”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
In vederea executării acestor lucrări, Primăria municipiului Suceava acordă o sumă considerabilă de bani. “Noi asigurăm 500.000 de lei pentru acea săptămână de oprire totală. Trebuie plătite facturile pentru că, chiar dacă Termica este în situaţia care este, dacă nu vor fi bani, nu va avea cum să funcţioneze şi în aceste 90 de zile”, a adăugat primarul Ion Lungu. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 …