Saturday , February 24 2024

Senatorul sucevean Virginel Iordache a fost ieri externat de la Institutul “Matei Balș“ din București

Unitatea spitalicească bucureșteană a luat legătura cu medicii Spitalului Județean Suceava pentru un eventual transfer al pacientului Iordache. Din motive lesne de înțeles, acesta nu a mai ajuns la spitalul sucevean, plecând probabil, după externare, la domiciliu

Senatorul sucevean PSD a părăsit ieri Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș“ din București și cel mai probabil se va reface la domiciliu. De menționat că unitatea spitalicească bucu­reș­teană a contactat medicii suceveni pentru un eventual transfer al pacientului Iordache, în vede­rea continuării tratamentului, dar din motive lesne de înțeles, senatorul Virginel Iordache a refuzat transferul cu ambulanță către Spitalul Județean Suceava, plecând probabil, după externare, acasă.

Reamintim că senatorul Iordache a ajuns în Unitatea de Primire Urgențe cu simptome de toxiinfecție alimentară, prezentând  vărsături, diaree și dureri de cap. Pacientul a acuzat și dureri articulare, medicii internându-l pe data de 14 mai la Secția de Reumatologie, pentru ca apoi să fie transferat la Secția de Boli Infecțioase. La internare, pacientul a avut două diagnostice, de enterovirus și endocardită. Medicii au început investigațiile de specialitate și i-au administrat tratament în acest sens. Cadrele medicale din Spitalul Județean au explicat, că pacientul Iordache a fost cel care a solicitat transferul către o altă unitate spitalicească, deși problema sa de sănătate putea fi rezolvată foarte ușor în cadrul secției de Boli Infecțioase a spitalului sucevean. Starea sa de sănătate nu a impus internarea în secția de Terapie Intensivă, dar cum fiecare pacient are dreptul legal să solicite unde dorește să fie tratat, medicii infecționiști i-au luat în considerare cererea și i-au pus la dispoziție un echipaj al Ambulanței, pentru a ajunge în Capitală. Medici de la Spitalul Județean au confirmat, că senatorul Virginel Iordache a refuzat categoric, în mai multe rânduri, să părăsească Suceava cu Ambulanța, solicitând ferm transferul cu un elicopter, refuzând chiar efectuarea unor investigații suplimentare la Suceava. Până la urmă, pacientul Iordache a fost dus pe 16 mai cu un elicopter SMURD la Institutul “Matei Balș“, unde a primit același diagnostic cu care a fost trimis de la Suceava, de endocardită (deci nu meningită bacteriană), primind și acolo exact aceeași schemă de tratament pe care i-au aplicat-o și medicii suceveni. Singura diferență a fost că în București a primit și o pastilă de Tamiflu.

“Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce privește competența și corectitudinea îngriji­rilor și tratamentului propus.

Decizia medicului curant a fost efectuarea transferului cu o ambulanță, dar pacientul a refuzat acest lucru, solicitând transferul cu elicopterul. Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens, amenințând cu intervenții la conducerea Ministerului Sănătății”, a explicat Spitalul Județean Suceava, într-un comunicat oficial, cum s-a ajuns ca senatorul Iordache să fie dus la București cu elicopterul SMURD pentru o boală care putea fi tratată și aici. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

“Micii Luptători – Șansa la viață” – proiect de 700.000 de euro pentru dotarea a 5 paturi de terapie intensivă pentru nou-născuți la Maternitatea Suceava

Poate părea mult ca aproximativ 140 de mii de euro să fie dotările pentru un …

One comment

  1. La urmatoarea ca…eala va cere elicopter pentru transfer la AKH Viena.