Tuesday , May 11 2021

Senatorul sucevean Virginel Iordache a fost ieri externat de la Institutul “Matei Balș“ din București

Unitatea spitalicească bucureșteană a luat legătura cu medicii Spitalului Județean Suceava pentru un eventual transfer al pacientului Iordache. Din motive lesne de înțeles, acesta nu a mai ajuns la spitalul sucevean, plecând probabil, după externare, la domiciliu

Senatorul sucevean PSD a părăsit ieri Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș“ din București și cel mai probabil se va reface la domiciliu. De menționat că unitatea spitalicească bucu­reș­teană a contactat medicii suceveni pentru un eventual transfer al pacientului Iordache, în vede­rea continuării tratamentului, dar din motive lesne de înțeles, senatorul Virginel Iordache a refuzat transferul cu ambulanță către Spitalul Județean Suceava, plecând probabil, după externare, acasă.

Reamintim că senatorul Iordache a ajuns în Unitatea de Primire Urgențe cu simptome de toxiinfecție alimentară, prezentând  vărsături, diaree și dureri de cap. Pacientul a acuzat și dureri articulare, medicii internându-l pe data de 14 mai la Secția de Reumatologie, pentru ca apoi să fie transferat la Secția de Boli Infecțioase. La internare, pacientul a avut două diagnostice, de enterovirus și endocardită. Medicii au început investigațiile de specialitate și i-au administrat tratament în acest sens. Cadrele medicale din Spitalul Județean au explicat, că pacientul Iordache a fost cel care a solicitat transferul către o altă unitate spitalicească, deși problema sa de sănătate putea fi rezolvată foarte ușor în cadrul secției de Boli Infecțioase a spitalului sucevean. Starea sa de sănătate nu a impus internarea în secția de Terapie Intensivă, dar cum fiecare pacient are dreptul legal să solicite unde dorește să fie tratat, medicii infecționiști i-au luat în considerare cererea și i-au pus la dispoziție un echipaj al Ambulanței, pentru a ajunge în Capitală. Medici de la Spitalul Județean au confirmat, că senatorul Virginel Iordache a refuzat categoric, în mai multe rânduri, să părăsească Suceava cu Ambulanța, solicitând ferm transferul cu un elicopter, refuzând chiar efectuarea unor investigații suplimentare la Suceava. Până la urmă, pacientul Iordache a fost dus pe 16 mai cu un elicopter SMURD la Institutul “Matei Balș“, unde a primit același diagnostic cu care a fost trimis de la Suceava, de endocardită (deci nu meningită bacteriană), primind și acolo exact aceeași schemă de tratament pe care i-au aplicat-o și medicii suceveni. Singura diferență a fost că în București a primit și o pastilă de Tamiflu.

“Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce privește competența și corectitudinea îngriji­rilor și tratamentului propus.

Decizia medicului curant a fost efectuarea transferului cu o ambulanță, dar pacientul a refuzat acest lucru, solicitând transferul cu elicopterul. Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens, amenințând cu intervenții la conducerea Ministerului Sănătății”, a explicat Spitalul Județean Suceava, într-un comunicat oficial, cum s-a ajuns ca senatorul Iordache să fie dus la București cu elicopterul SMURD pentru o boală care putea fi tratată și aici. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

14.000 de turiști în Bucovina, în perioada minivacanței de Paști

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, cele mai aglomerate zone au fost Gura Humorului, …

One comment

  1. La urmatoarea ca…eala va cere elicopter pentru transfer la AKH Viena.