Saturday , May 18 2024

Primul pacient adus cu elicopterul SMURD pe heliportul de la Spitalul Clinic Județean. Femeia, transferată de la Neamț cu AVC, în stare stabilă după intervenția medicilor suceveni

Conform dr. Dan Teodorovici, pacienta suferise un accident vascular cerebral acut cu hemiplegie dreapta și afazie, iar după interveția promptă e echipei de radiologie interventională, duminică seara aceasta era stabilă, sub supravegherea neurologului de gardă.
”Reamintim că, în zona Moldovei, Spitalul Clinic Județean Suceava este singurul cu compartiment de Radiologie Intervențională în cadrul secției de Neurologie. Avem 5 medici, 4 titulari și un rezident cu activitate 24/24. Dotările secției sunt de ultimă generație, medicii sunt specializați în acest domeniu, iar heliportul de pe spital este folosit în premieră pentru un astfel de caz”, a declarat Gheorghe Flutur.
Acesta a precizat  că la Suceava funcționează centrul de tratament endovascular pentru atacurile vascular cerebrale, singurul din zona Moldovei, în condițiile în care în toată țara sunt 10 astfel de centre. ”Anul trecut la Suceava au fost 44 de intervenții de acest tip, situându-ne pe locul 4 în țară. De la începutul anului 2024, acesta este al 25-lea pacient, dar primul adus cu elicopterul SMURD, utilizând heliportul spitalului”, a mai  declarat președintele Consiliului Județean Suceava. (O.S.)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …