Tuesday , March 5 2024

Construcția heliportului SMURD de la Câmpulung, întârziată de stâlpi și cabluri electrice

Punctul de operare aeromedicală de la Câmpulung Moldovenesc nu este blocat sau întârziat de ecologiști – cu toate că au fost câteva încercări de acest gen – ci este amânat din cauza altor impedimente tehnice.

Studiul a fost făcut și, în mod natural, trebuiau demarate procedurile pentru proiectare și execuție, doar că în procesul de avizare a documentațiilor studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Punct de operare aeromedicală Câmpulung Moldovenesc”, Delgaz Grid SA a emis aviz de amplasament favorabil condiționat de elaborarea studiului de coexistență a punctului de operare aeromedicală cu instalațiile electrice (s.red.) aparținând Delgaz Grid SA.

Potrivit concluziilor studiului de coexistență achiziționat de Consiliul Județean Suceava, punctul de operare aeromedicală, prin amplasamentul situat în municipiul Câmpulung Moldovenesc, str. Ştefan cel Mare, f.n., afectează instalațiile electrice ale Delgaz Grid SA. Mai exact, este vorba de 4 stâlpi de la linia electrică aeriană (LEA) 20kV care trebuie reamplasați și o porțiune din linia electrică subterană (LES) 0,4kV.

În consecință, se impune eliberarea amplasamentului prin mutarea (relocarea) acestora, în conformitate cu avizul favorabil al operatorului de rețea Delgaz Grid SA pentru soluția aleasă. Având în vedere cele arătate, s-a încheiat un contract de proiectare și execuție lucrări de eliberare a amplasamentului obiectivului de investiții „Punct de operare aeromedicală Câmpulung Moldovenesc” prin mutarea instalațiilor electrice aparținând Delgaz Grid SA. În acest sens, Consiliul Județean Suceava a făcut o procedură de atribuire directă a contractului de proiectare și execuție pentru o sumă de circa 294 de mii de lei fără TVA (aproximativ 59 de mii de euro). Durata contractului este de trei luni din care două pentru proiectare și una pentru lucrările propriu-zise. (D.P.)

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …