Monday , March 4 2024

Bărbat de 39 de ani, găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Huși – Preutești

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.30, un bărbat din satul Huși, comuna Preutești, a anunțat la 112 că locuința unui vecin este cuprinsă de flăcări.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Fălticeni, care, în timpul intervenției, au descoperit într-o cameră cadavrul carbonizat al unui bărbat, Rusu Constantin, de 39 de ani.

Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că  bărbatul găsit mort locuia singur în casa respectivă, era cunoscut ca mare consumator de băuturi alcoolice, iar miercuri seara a făcut focul în camera în care a fost găsit și, cel mai probabil, a adormit profund și nu a sesizat că din sobă au căzut jar sau scântei.

În urma incendiului au ars casa de locuit pe o suprafață de 100 mp și o anexă corp comun pe o suprafață de 20 mp.

Din procesul verbal de intervenție întocmit de pompieri s-a constatat că locul focarului a fost dormitorul, iar sursa probabilă de aprindere au fost jarul sau scânteile căzute dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

A fost efectuată cercetarea la fața locului, împreună cu criminalist din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, iar vecinii defunctului le-au spus polițiștilor că acesta nu avea relații de dușmănie cu alte persoane.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „distrugere din culpă” și „ucidere din culpă”.

 Pentru evitarea acestor tragedii, ISU Suceava a făcut, din nou, apel la cetățeni să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate:

Astfel, pentru sobe (centrale termice) cu şi fără acumulare de căldură:

          – pardoseala combustibilă din faţa uşilor sobelor va fi protejată cu o tablă de dimensiunile 50×70 centimetri, asigurând astfel protecţia faţă de căderea accidentală a jarului sau a lemnelor aprinse;

– sobele vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

          – focul din sobe va fi supravegheat în permanenţă;

          – nu lăsaţi copiii să alimenteze soba;

          – evitaţi supraîncălzirea sobelor;

          – nu se va încărca soba cu lemne pe parcursul nopţii.  (O.S.)

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …