Monday , May 20 2024

UPDATE: Ponta a propus-o pe Kovesi la sefia DNA. Intreaga lista cu propuneri pentru Parchete

RAPORTUL DNA

Premierul Ponta a trimis catre CSM, in calitate de ministru interimar la Justitie, propunerile pentru conducerea DNA si a Parchetului General.
La DNA, Ponta a propus-o pe Laura Codruta Kovesi.
UPDATE 9.50: Dimitrie Bogdan Licu este propunerea Ministrului Justiţiei pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, iar Codruţ Olaru a fost propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ.
Alina Mihaela Bica a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, iar pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT a fost propusă Elena Giorgiana Hosu.
lista parcheteUPDATE 9.45: Pe lista cu propuneri pentru sefii Parchetelor mai figureaza Tiberiu Nitu, ca procuror general al Parchetului de pe langa ICCJ.
Scrisoarea catre CSM este o surpriza, avand in vedere faptul ca Ponta a anuntat, marti, dupa intalnirea cu procurorii sectiei penale din CSM, ca nu va mai face propuneri pentru cei doi procurori-sefi – Parchet si DNA – in calitate de ministru interimar al Justitiei, asa cum anuntase luni seara, ci va numi mai intai un nou ministru al Justitiei, care va conduce aceste proceduri.
“N-am facut niciun fel de nominalizare si n-am vorbit de niciun fel de nume, nici aici cu sectia de procurori. Am avut o discutie legata de procedura – daca mergem pe propunerea ministrului Justitiei, avizul CSM si presedinte, sau daca mergem pe cealalta varianta. Opinia este de a merge pe o procedura de selectie cu acele etape pe care le stiti foarte bine”, a afirmat Ponta. Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala, a confirmat ca sectia de procurori se pronunta pentru continuarea procedurii de selectie demarate in mandatul de ministru al Justitiei al Monei Pivniceru.
 

Vezi si

Ciclonul care a devastat zone din Europa ajunge și în România. Vor fi averse, grindină și vijelii

 Meteorologul ANM Mihai Huștiu, a declarat că gradul de instabilitate atmosferică este în creștere și …