Tuesday , April 30 2024

O fetita de noua ani din Paltinoasa a ajuns la spital dupa ce a fost muscata de cainele unui vecin

O feti]\ în vârst\ de nou\ ani a ajuns la spital, cu r\ni la fa]\, la o mân\ [i la un picior, dup\ ce a fost mu[cat\ de un câine care fusese adus în curtea p\rin]ilor de c\tre un vecin.

Potrivit Poli]iei Jude]ene Suceava, Vasile Oanea din P\ltinoasa î[i ara gr\dina, mar]i dup\-amiaz\, iar câinele s\u, rasa ciob\nesc german, îl încurca în timpul lucr\rilor [i, având consim]\mântul vecinilor, a dus animalul în gr\dina acestora, unde l-a legat cu un lan] de un stâlp din col]ul casei.
Ulterior, fiica vecinilor, Viorica Blaga, în vârst\ de nou\ ani, a venit s\ se joace în gr\din\, iar la un moment dat s-a apropiat de câine pentru a se juca cu acesta, îns\ animalul a atacat-o, mu[când-o de fa]\, de mâna [i piciorul stâng.
Alertat de ]ipetele feti]ei, proprietarul câinelui a intervenit [i a chemat imediat ambulan]a. Feti]a a fost transportat\ la Spitalul Jude]ean de Urgen]\ Suceava, unde a fost internat\. Aceea[i surs\ precizeaz\ c\ proprietarului câinelui i-a fost întocmit dosar penal pentru c\ nu a luat m\suri de prevenire a atacului.
Incidentul vine dup\ ce `n a doua jum\tate a lunii martie a.c., un copil de [ase ani a fost sf=[iat de c=ini pe un izlaz din comuna D\rm\ne[ti `n timp ce b\iatul mergea `nso]it de fratele s\u s\ `i duc\ m=ncare tat\lui care era la lucru cu ziua prin sat. Cazul a fost f\cut public la nivel na]ional, iar primarul de la D\rm\ne[ti, Dan Chidove] a luat m\suri pentru a pre`nt=mpina pe viitor astfel de evenimente. Primarul comunei P\ltinoasa, Dumitru Cristian Carpiuc nu a dorit s\ r\spund\ la telefon pentru a da explica]ii privind incindentul creat. Nu pentru c\ ar fi `n vreun fel responsabil, ci pentru c\ `n toate localit\]ile din ]ar\, c=inii f\r\ st\p=n sau apar]in=nd unor st\p=ni iresponsabili au fost da]i pe m=na autorit\]ilor locale. ~n procent cov=r[itor, acestea se spal\ pe m=ini [i las\ lucrurile pe seama providen]ei. ~n multe localit\]i rurale din jude]ul Suceava se `nt=mpl\ ca pe uli]e [i peste ogoarele oamenilor s\ b=ntuie `nc\ din toamn\ haite de zeci de c=ini f\r\ st\p=n, spre groaza gospodarilor [i a copiilor acestora. S\tenii spun c\ animalele au fost aduse `n sat din alte locuri, al]ii zic c\ au fost oplo[i]i de iubitori de animale de genul proprietarului de c=ini de la P\ltinoasa. (N.R.)

Vezi si

Accident la Salcea între un autoturism și o camionetă

Marți dimineață, în jurul orei 07.30, pe raza localității Salcea a avut loc un accident …