Saturday , May 18 2024

20 de pacienți ATI morți în decurs de 4 zile într-un spital din București. Acuzații de administrare greșită a unui medicament

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București, după ce 20 de persoane internate la Terapie Intensivă ar fi murit în decurs de 3-4 zile ca urmare a administrării incorecte a unui medicament.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au primit o sesizare cu privire la moartea suspectă unor pacienţi internaţi pe secţia ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Sesizările, făcute de directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon”, se referă și la împiedicarea exercitării atribuțiilor sale în cadrul spitalului, relatează ziare.com.

În cursul zilei de 11.04.2024, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat), că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament. Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate. De asemenea, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților. Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis o anchetă penală după o plângere venită pe emailul instituției, în care erau reclamate morți suspecte ale unor pacienți la Terapie Intensivă, în cadrul Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală, potrivit unor surse judiciare, conform G4Media.ro. În reclamație erau informații referitoare la presupusa reducere a dozei de noradrenalină în cazul unor pacienți.

Vezi si

Patru traficanți care vindeau droguri în Neamț, Suceava, Botoșani și Iași, reținuți de DIICOT

Patru traficanți care din 2023 până în prezent au vândut canabis consumatorilor din județele Neamț, …