Friday , May 17 2024

Din cauza secetei, fântânile din comuna Dornesti sunt umplute cu apa de masini ale ISU

Dou\ ma[ini ale Inspectoratului pentru Situa]ii de Urgen]\ (ISU) Suceava au transportat, sâmb\t\, ap\ din râul Suceava pentru a umple fântânile secate din comuna Dorne[ti, totodat\ fiind alimentate [i rezervoarele de ap\ ale localnicilor.
Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat c\, din cauza secetei, fântânile din comuna Dorne[ti sunt secate, iar popula]ia nu are de unde se aproviziona cu ap\ pentru treburile curente [i pentru a ad\pa animalele.
“Jum\tate din comun\ nu are deloc ap\”, a spus prefectul.
El a ar\tat c\, în aceste condi]ii, Comandamentul jude]ean pentru situa]ii de urgen]\ Suceava a dispus s\ fie folosite ma[ini ale ISU Suceava pentru alimentarea cu ap\ a localit\]ii.
Astfel, ma[inile ISU se alimenteaz\ cu ap\ din râul Suceava pe care apoi o descarc\ în fântânile popula]iei sau în rezervoare de ap\ din gospod\rii, apa urmând s\ fie folosit\ pentru treburile curente sau ad\patul animalelor.
Prefectul a ar\tat c\ în cursul zilei de sâmb\t\, dou\ camioane ale ISU Suceava, vor alimenta cu ap\ din râul Suceava gospod\riile din aceast\ comun\ [i dac\ va fi necesar ac]iuni asem\n\toare vor fi f\cute [i în alte comune unde seceta a secat fântânile.
Potrivit unei inform\ri a Sistemului de Gospod\rire a Apelor Suceava, în prezent, din totalul de 51.194 fântâni se înregistreaz\ un num\r de 5.888 fântâni secate [i niveluri sc\zute în 26.971 fântâni.

Vezi si

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 …