Friday , May 17 2024

Doi copilasi din Moara, lasati `n casa fara m=ncare si caldura, salvati de Protectia Copilului

O feti]\ de doi ani [i un b\ie]el de [apte ani au fost prelua]i de Direc]ia General\ de Asisten]\ Social\ [i Protec]ia Copilului de la o familie din comuna Moara n mama este, conform vecinilor, prostituat\ iar tat\l vitreg, be]iv n vecinii din Moara au anun]at DGASPC care i-a preluat pe cei doi copii, i-a internat `n spital [i se va stabili cui vor fi `ncredin]a]i
Doi copii, o feti]\ de doi ani [i un b\ie]el de [apte ani au fost prelua]i de Direc]ia General\ de Asisten]\ Social\ [i Protec]ia Copilului de la o familie din comuna Moara dup\ ce au fost g\si]i aproape `nghe]a]i `n locuin]\. Margareta Is\il\, directorul executiv al DGASPC a declarat c\ institu]ia pe care o conduce a fost anun]at\ miercuri telefonic de c\tre o persoan\ care nu [i-a declinat identitatea care a declarat c\ `ntr-o cas\ din comuna Moara, cei doi copii tr\iesc `n condi]ii greu de imaginat, suferind de frig [i nefiind hr\ni]i. Serviciul de Urgen]\ al DGASPC `nso]it de un echipaj de poli]iei s-a deplasat la casa `n care locuiau cei doi copii [i i-au g\sit pe ace[tia `ntr-o locuin]\ ne`nc\lzit\, f\r\ m=ncare, am=ndoi grav bolnavi. R\ci]i din cauza condi]iilor `n care tr\iau, feti]a [i b\iatul au fost prelua]i [i interna]i la Spitalul Jude]ean urm=nd ca s\ fie tranfera]i la un centru de plasament. Potrivit primelor cercet\ri efectuate, mama celor doi copii era plecat\ [i au r\mas `n grija concubinului , care venea acas\ doar seara, `n restul zilei copii fiind l\sa]i f\r\ m=ncare [i f\r\ c\ldur\. Urmeaz\ s\ se declan[eze o anchet\ social\ care s\ stabileasc\ dac\ sunt rude care s\ `i ia `n `ngrijire pe cei doi copii iar, dac\ nu, vor fi interna]i `ntr-un centru de plasament iar p\rin]ii naturali vor fi dec\zu]i din drepturile p\rinte[ti.
Conform vecinilor, Doini]a Savu, mama celor doi copii, s-ar fi ocupat cu prostitu]ia `n vreme ce concubinul acesteia, Gheorghe Petrovean este o persoan\ f\r\ responsabilitate, lucr\tor cu ziua prin sat [i consumator de b\uturi alcoolice. (P.B.)

Vezi si

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 …