Saturday , May 18 2024

Pustiu in centrele de inscriere pentru admiterea la USV in aceasta a doua sesiune

Sesiunea a doua de inscrieri la USV – un esec
de[i au trecut trei din cele cinci zile destinate înscrierii candida]ilor pentru studiile de licen]\, masterat [i doctorat, cifrele sunt at=t de însp\im=nt\toare înc=t conducerea USV a luat decizia de a nu le publica pe site-ul propriu potrivit decanului Facult\]ii de {tiin]e Economice [i Administra]ie Public\, Elena Hlaciuc, în primele doua zile de înscrieri s-au înregistrat, în total, 29 candida]i pentru studiile de licen]a zi [i 76 pentru ID, iar pentru master s-au înscris, at=t în sesiunea de var\, c=t [i în aceasta a doua sesiune 290 candida]i
În aceasta a doua sesiune de admitere la Universitatea “{tefan cel Mare” Suceava (USV) candida]ii sunt o raritate, iar înscrierile decurg cu viteza melcului. De[i au trecut trei din cele cinci zile destinate înscrierii candida]ilor pentru studiile de licen]\, masterat [i doctorat, cifrele sunt at=t de însp\im=nt\toare înc=t conducerea USV a luat decizia de a nu le publica pe site-ul propriu, a[a cum s-a înt=mplat în anii anteriori, în fiecare din cele doua sesiuni.
F\c=nd un tur al centrelor de înscrieri în fiecare din aceste trei zile, am observat doar plictiseala de pe fe]ele celor desemna]i sa preia dosarele candida]ilor doritori sa urmeze cursurile uneia din cele noua facult\]i ale USV [i lini[tea de pe culoare. La casieriile de la parterul corpului A erau ieri doua cozi formate de circa 15 studen]i care î[i pl\teau restan]ele, [i nu de candida]i la admiterea USV.
În jurul pr=nzului am sesizat c=te doi-trei candida]i în centrele de înscriere ale facult\]ilor de {tiin]e Economice [i Administra]ie Publica [i Educa]ie Fizica [i Sport. În rest, un pustiu deprimant a cuprins culoarele celor patru corpuri în care sunt organizate centrele de înscrieri pentru admiterea la facultate, sesiunea de toamn\.
[poll id=”16″] la Facultatea de {tiin]e Economice, doar 29 candida]i înscri[i pentru licen]a zi [i 76 pentru ID în primele doua zile
Pentru a veni în sprijinul celor v\zute [i relatate mai sus exemplific\m cu cifrele din primele doua zile de înscriere la Facultatea de {tiin]e Economice [i Administra]ie Publica (F{EAP), cea care a fost ani la r=ndul prima în preferin]ele candida]ilor. Potrivit decanului Facult\]ii, Elena Hlaciuc, în prima zi de înscrieri, 13 septembrie, [i-au depus dosarele 15 candida]i pentru locurile la studii de licen]a înv\]\m=nt de zi – care [i-au exprimat 68 de op]iuni – [i al]i 23 pentru ID, cu 66 op]iuni exprimate, iar pentru masterat au optat 60 de persoane, av=nd în total 267 op]iuni. A doua zi de înscrieri s-a finalizat cu înregistrarea a noua candida]i, care au avut 25 de op]iuni pentru studiile de licen]a zi, al]i 38 candida]i s-au înscris pentru ID, cu 101 op]iuni exprimate, iar pentru masterat s-au depus 331 dosare de c\tre 87 candida]i.
“Noi am înfiin]at o specializare noua în vara acestui an – Economie generala [i comunicare economica – dar care nu a fost publicata atunci în Monitorul Oficial, astfel ca nu am putut accepta dosarele de înscrieri în prima sesiune. De aceea a ap\rut ca nu au fost candida]i pentru noua specializare, însa acum suntem în regula [i avem deja patru candida]i înscri[i pentru cele patru locuri f\ra taxa [i 46 cu tax\”, a declarat Elena Hlaciuc, decanul F{EAP. Aceasta a precizat ca în primele doua zile de înscrieri s-au înregistrat, în total, 29 candida]i pentru studiile de licen]a zi [i 76 pentru ID, iar pentru master s-au înscris at=t în sesiunea de var\, c=t [i în aceasta a doua sesiune 290 candida]i. În ceea ce prive[te specializ\rile la licen]a zi, cei mai mul]i au optat pentru Economia Comer]ului, Turismului [i Serviciilor – [apte candida]i, Finan]e [i B\nci-[ase, Administrarea Afacerilor-patru candida]i [i pentru Administra]ie Publica au optat al]i trei.
O concluzie la care a ajuns conducerea F{EAP în urma acestor prime zile de înscrieri este ca num\rul candida]ilor care se orienteaza c\tre înv\]\m=ntul la distan]a a crescut, deoarece criza economica îi obliga s\-[i caute un loc de munca în paralel cu studiile, pentru a face fa]a din punct de vedere financiar. (Oana PAULIUC)

Vezi si

Marian Andronache: De ce abia acum pot fi făcute locuri de joacă în municipiul Suceava?

Firmele de salubrizare trebuie să facă an de an locuri de joacă, nu doar în …