Monday , May 20 2024

Ochii dicteaza c=t sa m=ncam, nu stomacul

Umplerea farfuriei cu mai multa m=ncare dec=t am putea m=nca este un indiciu c\ ochii dicteaz\ c=t s\ m=nc\m, [i nu stomacul. Exist\ mari [anse s\ “cur\]\m” farfuria chiar f\r\ s\ ne d\m seama.
Fenomentul se nume[te “a m`nca f\r\ ra]iune”, spune psihologul [i profesorul de comportamentul consumatorului la Universitatea Cornell, Brian Wansink, al c\rui studiu sugereaz\ c\ ochii stabilesc c`t m`nc\m. Acesta a realizat un experiement în cadrul c\ruia un grup de participan]i a m`ncat dintr-un castron “f\r\ fund” , care era umplut, f\r\ ca ace[tia s\ [tie, dinspre fundul castronului. Ceilal]i participan]i au m`ncat dintr-un castron obi[nuit.
Cei care au m`ncat din castronul “f\r\ fund” au m`ncat cu 73% mai mult dec`t ceilal]i înainte de a sus]ine c\ s-au s\turat. Mul]i raporteaz\ nivelul de satura]ie în func]ie de farfuria goal\, [i nu în func]ie de stomacul plin, spune psihologul. “Oamenii nu cred c\ ceva at`t de simplu ca o farfurie influen]eaz\ c`t m\n`nc\ o persoan\”, spune acesta, care adaug\ c\ aceast\ modalitate a m`nca duce la un stil de alimenta]ie nes\n\tos [i la cre[terea inutil\ în greutate.  (totb.ro)

Vezi si

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar hipertensiunea arterială este responsabilă de …