Friday , May 17 2024

Scoala Generala Nr.8 din Suceava- calificata la etapa nationala a concursului “Sanitarii priceputi”

~n urma rezultatelor ob]inute la etapa jude]ean\ a Concursului Na]ional “Sanitari pricepu]i” care a avut loc la de {coala cu clasele I-VIII Nr.8 din Suceava, echipajul [colii gazd\ s-a calificat la etapa na]ional\ a concursului care se va desf\[ura la Poiana Pinului, jude]ul Buz\u.
La compete]ie au participat 12 echipaje din toate zonele jude]ului, dup\ o prim\ selec]ie zonal\ la care au concurat 33 de echipaje de gimnaziu [i de liceu.
Pozi]ia a doua a clasamentului a fost adjudecat\ de {coala cu clasele I-VIII Bosanci iar {coala Nr.2 C=mpulung Moldovenesc a ocupat locul III.
{colile “Miron Costin”, “Teodor B\lan” din Gura Humorului, Colegiul Na]ional “Nicu Gane” F\lticeni, {coala Nr.4 “Regina Elisabeta” R\d\u]i, {coala Panaci au ob]inut men]iune. Din liceele sucevene, cel mai bine clasat a fost Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava care a ocupat prima pozi]ie a clasamentului, urmat de Colegiul “Al. Ioan Cuza” (locul II),  Colegiul Agricol F\lticeni (locul III) [i Colegiul Na]ional de Informatic\ “Spiru Haret” (men]iune).
Din comisia de evaluare au f\cut parte medici, voluntari de la “Crucea Ro[ie” Suceava, dr.Gheorghe {erban, Zenaida Culi]\, Iulia T\râ]\ [i Romic\ Balan. Premiile au fost asigurate de societatea “Harivex”.
Concursul se desfa[oar\ de 48 de ani [i este singurul din ]ar\ care promoveaz\ voluntariatul [i acordarea de prim ajutor.
(Adelina TALPALARIU)

Vezi si

120 de studenți participă la FIA Food Fest 2024

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sâmbătă, 18 …